Brkati muškarci zarađuju više

15.10.2009. 08:23 / Izvor: MojPosao
Brkati muškarci zarađuju više

Iako zarađuju više, nisu u stanju uštedjeti više od ostalih

Možda nisu najpopularniji ukras na muškom licu, ali muškarci koji imaju brkove zarađuju 8,2 posto više od onih s bradom, te 4,3 posto više od onih obrijanog lica, pokazalo je istraživanje američkog financijskog servisa Quicken i Američkog instituta za brkove, koje je provedeno na uzorku od 2000 brkatih, bradatih i golobradih Amerikanaca.

Međutim, to ne znači da brkati muškarci imaju i nužno više novca. Naime, oni su za 11 posto više skloniji trošenju, te u prosjeku štede 3 posto manje od svojih bradatih i svježe obrijanih kolega.

Istraživanjem se također otkrilo da brkati većinu svojih primanja troše na toaletnu kozmetiku, pivo i viski te CD-e s glazbom iz 70-ih i 80-ih godina. Za razliku od njih, bradati muškarci najveći dio novca troše na kolače za doručak, češljeve za bradu i preparate za održavanje brade. Oni obrijanog lica pak, najviše troše na odjeću, nakit i rekreaciju.

Ipak, ističe Hans Menjou-Bartchen, jedan od istraživača, brkati muškarci bi uz određene napore i odricanja, u idućih četiri do pet godina, mogli uštedjeti znatno veće iznose od bradatih i golobradih muškaraca zajedno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera