6 razloga zašto nastaviti s obrazovanjem i u odrasloj dobi

22.09.2016. 12:03 / Izvor: Akta.ba
6 razloga zašto nastaviti s obrazovanjem i u odrasloj dobi

Mnogi sa obrazovanjem i usavršavanjem nastavljaju i u zreloj dobi kako bi usavršili svoje vještine ili stekli dodatna znanja.

Obrazovanje u odrasloj dobi? Evo zašto. S obzirom na današnja dinamična vremena i neprestane promjene te rapidan razvoje tehnologije i svih ostalih znanosti, obrazovanje u odrasloj dobi nije rijetka pojava.

Mnogi sa obrazovanjem i usavršavanjem nastavljaju i u zreloj dobi kako bi usavršili svoje vještine ili stekli dodatna znanja koja su im potrebna za posao koji rade. 

Prednosti obrazovanja odraslih i stalnog usavršavanja su mnogobrojne pa ako se dvoumite oko toga, mi vam donosimo nekoliko odličnih razloga zašto biste trebali prestati oklijevati i odlučiti se za edukaciju.

Više ćete zarađivati

Mnoga su istraživanja pokazala da pojedinci s višim stupnjem obrazovanja zarađuju više od osoba s prosječnom razinom obrazovanja.

Gradite bolju budućnost

Iako situacija u Hrvatskoj trenutno nije bajna, činjenica je da viši stupanj obrazovanja ujedno znači i veću plaća, a veća plaća osigurava vam bolju budućnost. Čim više zarađujete možete dio svoje plaće odvajati za štednju, a time ćete sebi osiguratibolju i sigurnu starost.

Osiguravate bolju karijeru

Radnici s većom razinom obrazovanja imaju i veće šanse za napredak i razvoj karijere. Logika je jasna, a ako imate ambicija za napredovanje i izgradnju karijere, obrazovanje vam je nužno. 

Gradite samopouzdanje

Ne bi li bilo sjajno kada biste se mogli uhvatiti u koštac s velikim projektima sigurni u sebe i puni samopouzdanja da ćete sve odraditi kako treba? S većom razinom obrazovanja, raste i vaše samopouzdanje, a vi postajete sigurniji u sebe i svoje sposobnosti. 

Vaš svakodnevni život postat će bolji

Obrazovanje će pozitivno utjecati na vaše vještine pa ćete svakodnevne zadatke i obaveze obavljati mnogo brže i lakše. Efikasnije ćete razmišljati i lakše se suočavati s nepoznatim situacijama. 

Biti će mnogo lakše nego se čini

Mnogi ljudi odustaju od edukacije u odrasloj dobi jer misle da će im biti teško učiti, svladavati nova znanja, hodati na predavanja... Istina je da će vam oduzeti i vrijeme inovac, ali će vas i izuzetno obogatiti i otvoriti vam neke nove puteve. Osim toga, danas postoje i online tečajevi pa sve skupa postaje mnogo lakše i jednostavnije, a educirati se možete i iz udobnosti vlastita doma. 

Dakle, ako razmišljate o dodatnom obrazovanju, nemojte se puno dvoumiti niti oklijevati jer imate sve što vam je potrebno. Uostalom, tko ne želi veću plaću, plodnu karijeru i veći uspjeh u životu?

Izvor: Žena.rtl.hr

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera