Arnela Islamović: Lukavčanka koja donosi prvi BrowBar u BiH

Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Arnela Islamović: Lukavčanka koja donosi prvi BrowBar u BiH

Sa svojih dvadeset godina može reći da je uspjela, u svoj rodni grad Lukavac, ali i u BiH donosi prvi BrowBar.

03.04.2018. 13:25 / Izvor: Akta.ba

Da uvijek ne moramo krenuti putem za koji smo se školovali, pokazuje primjer Lukavčanke Arnele Islamović.  Nije čekala posao u struci, nije željela studirati samo zato što je to bila želja njenih roditelja. Željela je živjeti svoj život, sanjati svoje snove... 

Danas sa svojih dvadeset godina može reći da je uspjela, u svoj rodni grad Lukavac, ali i u BiH donosi prvi BrowBar (salon koji podrazumijava pružanje tretmana za uljepšavanja na principu brze usluge) pod brendom "Magic brows by Arcie". Ideju  je prenijela iz Amsterdama i i koja će za nekoliko dana da zaživi i kod nas.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Arnela priča kako je njen put tekao u etapama. Prisjećajući se svojih početaka kaže kako je bio teško i činilo se nemogućim. Međutim pokušala je i uspjela svoju ideju sređivanja "obrva", svoj i hobi koji je krenuo iz njene sobice preseliti na drugi kraj svijeta.

"Ljubav prema ovom biznisu sam 'otkrila' prije tri godine, ali vjerujem da je posjedujem u sebi od rođenja. Za mene su obrve prva ljubav i velika stras, to mi je prije svega anti-stres terapija, nešto u čemu toliko uživam dok radim, tako da zaboravim apsolutno na sve ostalo. Kad uz to sve dodam divnu klijenticu koja se toliko raduje finalnom izgledu u ogledu, mom radu i vremenu, zaista ne znam šta bih drugo mogla poželjeti", kaže Arnela, čija život se od prošle godine mijenja za 360 stepeni.

Dobila je poziv da radi za jedan od najpoznatijih lanaca, salona ljepote u arapskim zemljama, "Pace e Luce", brend koji potiče iz Libanona, zemlje koja je vodeća u segmentu ljepote i mode. Željna novog iskustva, otkrivanju kultura i tradicije, znanja i vještina, prihvatila je ponudu, spakovala je kofer i otisnula se u nepoznato mijenjajući svoj život kako kaže iz korijena.

"Život u novom domu za mene je nešto što ne bih mogla opisati i za što ne postoje prave riječi. Mogla bih to dočarati kao nešto drugačije od svega što sam ikad vidjela, u svakom smislu te riječi. Od hrane, kulture, tradicije, zakona, klime i generalno života", priča nam Arnela.

Radeći za "Pace e Luce" stekla je mnoga poznanstva. Njeni klijentice su bile iz Dubaia, Dohe, Jordana, Sirije, ali i dame iz Engleske, Amerike, Italije, Afrike, Australije...

"Arapkinje su generalno jako zahtjevne, tačno znaju sta žele, imaju nepredvidivu narav ali se čovjek vremenom navikne baš na sve", priča Arnela, kojoj je bez obzira na sve udobnosti koje su joj omogućene u Qataru ipak nedostao Lukavac i njene kako kaže "žene", koje je uređivala dvije godine. Stoga je nostalgija "natjerala" da na svojoj stranici "Magic brows by Arcie" svakodnevno održava komunikaciju s njima, a ubrzo i da donese odluku o povratku.

Danas kaže da se nije pokajala što se vratila u BiH i što je odabrala da ovdje nastavi svoj biznis. Kaže kako se njeni snovi ostvaruju, a mladim u BiH poručila je da ne trče za za novcem, srećom, mirom i sl.

"Potrebno je samo pronaći svoj san, šta god to bilo, fokusirati se na cilj, pozitivno razmišljati, okružiti se ljudima koji nas podižu, učiti i razvijati se, raditi vrijedno i žrtvovati se, pošteno i iskreno. Sve ostalo će doći, a da nećete ni primijetiti", kaže Arnela, dodajući kako je njen menadžer Alex Credli, jedan od njenih najvećih mentora, naučio je da želi malo, a dobije mnogo.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti