Aida Mahmutović, urednica i voditeljica na Hayat TV - Mostarka vedrog duha

09.07.2012. 12:26 / Izvor: eKapija.ba
Aida Mahmutović, urednica i voditeljica na Hayat TV - Mostarka vedrog duha

Aida Mahmutović zaposlena je na Hayat TV-u još od 1997. godine, kada je bila učenica četvrtog razreda sarajevske Prve gimnazije. Urednica je i voditeljica lifestyle magazina "Recept za dobar život". Od 01.04.2009. godine Aida Mahmutović radila je i kao direktorica programa Hayat TV-a.

Zbog svog vedrog duha, specifičnog šarma, ali prije svega želje i volje za takvom vrstom posla, Aida se odmah profilirala kao voditeljica emisija zabavnog karaktera.

Veoma brzo ušla je u red najprepoznatljivijih voditelja, ne samo u Hayat TV-u, nego i širokoj javnosti. Ona često ističe da je imala sreću da uči voditeljski posao uz Faruka Čaluka, s kojim je vodila emisiju "Nedjeljom popodne". Nekoliko sezona gledatelji su mogli uživati u programskom sadržaju, koji je uspješno prezentirao ovaj voditeljski dvojac, a s vremenom je vikend-program naše televizije dobijao drugi oblik i prerastao u emisiju "Eho", za koju je, također, bila odgovorna Aida Mahmutović.

U narednim godinama Aida je postala član Redakcije muzičkog programa. Pamtimo emisije "Jukebox", "Astra show", "Rizi bizi tuti fruti"... Putem intervjua s domaćim, ali i inozemnim izvođačima, koji su često bili ekskluzivni, mogli smo saznati stvari koje do tada nismo znali o nekim ljudima, muzičkim zvijezdama. Vjerovatno ne postoji osoba s estradne scene s kojom Aida nije razgovarala tokom svoje karijere, bilo u studiju bilo na drugim atraktivnim lokacijama u zemlji i inozemstvu.

Uredničku funkciju uspješno potvrđuje preuzimajući magazin "Doncafe", sedmični vodič kroz kulturna dešavanja naše zemlje, ali i regije.

Aida Mahmutović je rođena u Mostaru 1979. godine. U Sarajevu je završila školovanje, Fakultet političkih nauka, Odsjek žurnalistika.

Izvor: TV Hayat

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti