Jasna Žalica, bh. glumica: Uloga Šefike je proslavila

04.04.2012. 14:57 / Izvor: eKapija.ba
Jasna Žalica, bh. glumica: Uloga Šefike je proslavila

Iako je igrala u velikom broju pozorišnih predstava i nekoliko poznatih domaćih filmova, bh. glumicu Jasnu Žalicu, tek je uloga u TV seriji "Lud, zbunjen, normalan" proslavila u pravom smislu riječi.

Kako je i sama glumica isticala, nakon uloge Šefike, kućne pomoćnice glavnog lika serije Izeta Fazlinovića, ljudi su je počeli zaustavljati po ulicama kako bi joj iznijeli svoje simpatije i slikali se sa njom.

Ono što je iznenađivalo je da su je u potpunosti poistovjećivali sa likom Šefike i u stvarnom životu, te se na neki način, kako je isticala u medijima, morala boriti za svoj lični identitet.

Ova glumica rođena 1968. u Sarajevu, osim angažmana na filmovima i predstavama radi kao profesorica na predmetu pokret na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Završila je Akademiju scenskih umjetnosti 1991. u Sarajevu, a glumačku karijeru je započela u Mostaru. Glumila je u preko 30 kazališnih predstava i devet filmova među kojima je "Gori vatra", "Kod amidže Idriza" , "San zimske noći", "Grbavica", "Sve džaba", "Fövenyóra" ,"Teško je biti fin", "Kino Lika", "Žena sa slomljenim nosem".

Kolege je opisuju kao specijalista za uloge snažnih žena, odrješitih i odlučnih majki ili supruga, koje karakterizira autoritet, volja i usmjerenost na pragmatične ciljeve.

Udana je za bh. režisera Pjera Žalicu. Posljednjih mjeseci je možemo vidjeti u reklamama u ulozi simpatične Teta Violete koja dijeli gledateljima praktične savjete za kućanstvo.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti