N1 podcast Jedan sat

Podcast sa Sejom Brajlovićem: Kako je došao do love, kako je biti kokuz, a kako bogataš

09.01.2023. 08:46 / Izvor: N1
sejo brajlović

Ovih dana dospio je u žižu interesovanja odlukom da kupi automobilske gume turistima iz Srbije, koje je neko probušio u novogodišnjoj noći u Sarajevu.

Gost N1 podcasta Jedan sat je Sejo Brajlović. Ovih dana dospio je u žižu interesovanja odlukom da kupi automobilske gume turistima iz Srbije, koje je neko probušio u novogodišnjoj noći u Sarajevu. Pojedini su taj čin shvatili kao samopromociju, no to nije prvi put da uspješni ugostitelj i mesar pomaže ljudima u nevolji.

Pred njegovim restoranom na Ilidži dugačak je red, a veliki broj posjetitelja želi fotografiju sa, kako mu se obraćaju, "Kraljem". Njemu nikad nije teško ustati, porazgovarati, ali i raditi uopće.

Zaboli ga sve, naročito noge, ali je presretan, kaže, kad navečer prebroji lovu. No, nije uvijek bio bogat, pamti i drugačije dane, ali je i rođenjem i nasljeđem jednostavno bilo predodređeno da radi sa mesom.

Brajlović je ispričao i kako je otvorio svoj čuveni restoran na Ilidži. Kako je rekao, u to vrijeme je držao mesnicu na Marindvoru u kojoj je imao promet “kao 26 radnji”, te da su bili ogromni redovi.

Kako je došao do love, ko mu od poznatih nikad nije došao u restoran, kako je biti kokuz, a kako bogataš, pritišću li ga politike i političari samo su neke od tema sa jednim od simbola Sarajeva, rođenim u Ustikolini – Sejom Brajlovićem.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti