Željka Stanić, glasnogovornica Agencije za bankarstvo FBiH: Dijete svojih postupaka

14.02.2012. 10:55 / Izvor: eKapija.ba
Željka Stanić, glasnogovornica Agencije za bankarstvo FBiH: Dijete svojih postupaka

Iako je skromna i nenametljiva, Željku ste sigurno upoznali. Jer, šta nas sve zajedno nije snašlo za vrijeme ove recesije, za koju još nismo sigurni ni šta, zapravo, znači.

Rođena je 27. juna 1983. u Sarajevu. Osnovnu školu završila je u Kreševu, a Opću gimnaziju u Kiseljaku 2002. godine. Na sarajevskom Prirodno-matematičkom fakultetu, na Odsjeku za hemiju diplomirala je 2007. godine.

Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu – Odsjek žurnalistika, pak, diplomirala je 2008., te na istom fakultetu, na Odsjeku za komunikologiju ove godine stekla zvanje magistra komunikologije – smjer Poslovno komuniciranje.

Praksu za vrijeme studija obavljala u Predsjedništvu BiH, a prije preuzimanja dužnosti glasnogovornice Federalne bankarske agencije, radno iskustvo stekla u Ministarstvu unutrašnjih poslova SBK.

Hobiji su joj kuglanje i tenis, moto u svakodnevnim poslovnim aktivnostima: Poslovni ljudi uvijek trebaju biti poput alkemičara te i od problema znati napraviti zlato, a njen životni moto jeste da je svaki čovjek dijete svojih postupaka.

(Slobodna Bosna)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti