Damir Bulić, novi predsjednik Uprave Kraša: Vrijeme je za mlađe snage

01.12.2011. 14:40 / Izvor: IN STORE Trade MAGAZINE
Damir Bulić, novi predsjednik Uprave Kraša: Vrijeme je za mlađe snage

Nadzorni odbor Kraša na današnjoj je sjednici imenovao Damira Bulića za novog predsjednika Uprave Kraša, a dosadašnji predsjednik Uprave Nadan Vidošević iz osobnih razloga je podnio ostavku na ovu funkciji te je imenovan za savjetnika Uprave Društva.

Uprava Kraša nastavlja s provođenjem poslovne politike usmjerene na održavanje finansijske stabilnosti društva, uz daljnje restrukturiranje i širenje na izvozna tržišta, saopšteno je iz te tvrtke.

Nadan Vidošević je svoju odluku o povlačenju obrazložio između ostalog time da je došlo vrijeme da mlađe snage preuzmu vođenje tvrtke, a on će pomoći svojim iskustvom i savjetima.

"Kraš kao najveći proizvođač konditorskih proizvoda u regiji ima sve pretpostavke daljnjeg uspješnog razvoja i još kvalitetnijeg pozicioniranja u promijenjenim uslovima poslovanja koje će nam donijeti članstvo u Europskoj uniji te istovremeni izlazak iz CEFTA-e. Uvjeren sam da će Kraš na najbolji mogući način odgovoriti tim izazovima, a ja ću kao savjetnik Uprave nastojati maksimalno pomoći svojim iskustvom i savjetima. Ipak, držim da je došlo vrijeme da mlađe snage preuzmu kormilo Kraša koji je zakoračio u svoje drugo stoljeće", kazao je Vidošević obrazlažući svoje povlačenje.

Iz biografije:

Damir Bulić, rođen je 1972. godine u Splitu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 1996. godine.

Poslovnu karijeru započeo je 1999. godine u KRAŠ, d.d. u svojstvu pripravnika u Sektoru financija i kontrolinga. Nakon pripravničkog stažiranja obavljao je poslove analitičara novčanog tijeka, te managera za koordinaciju potraživanja i obveza d.o.o.-a.

Na funkciju direktora Službe financija imenuje se 2004. godine, a u maju postaje član Uprave Društva. Predsjednik Uprave Društva postaje 30.11.2011.

Trenutno je pri završetku poslijediplomskog studija poslovnog upravljanja – MBA.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti