Sabrina Nogo: Direktorica sa adrenalinom paraglajderke

26.01.2011. 14:21 / Izvor: eKapija.ba
Sabrina Nogo: Direktorica sa adrenalinom paraglajderke

Radna biografija Sabrine Nogo, direktorice komercijalnog odjela u PZU "Moja Klinika" je izuzetno šarolika. Rođena je u Sarajevu prije 39 godina, majka je troje djece, pravnica po struci, govori engleski i francuski jezik.

Kao tinejdžerka okušala se u svijetu mode i ljepote, te je 1989. godine nakon Izbora za Miss BiH, a potom i za Miss Jugoslavije dobila dvije primamljive ponude za Pariz i Milano. Kaže nije otišla, bez obzira na podršku roditelja.

U nizu profesija, komercijalno-pravni segment je bio nešto gdje se našla, gdje se zadržala i danas i to kao direktorica.

"Obzirom na okolnosti koje su me pratile, kao samohranu majku promijenila sam široku paletu poslodavaca, išla uvijek ka boljoj ponudi i u profesionalnom i finansijskom segmentu. Veliku životnu školu sam prošla kroz rad u Vijeću ministara", ističe Nogo, naglašavajući kako je rad u političkom ambijentu vrlo ambiciozan i širokog je dijapazona, ali se kaže treba imati veliki želudac. "Temperament morate ostaviti kod kuće da bi ste opstali u tim krugovima."

Usponi i padovi

Lijepa radna iskustva, kao i niz neizostavnih edukacija pratilo je kroz Drogu Portorož, Interex, Dukat Mljekaru…

Njena životna filozofija je: "`Ostati čvrsto na zemlji i ne odustajati`. Parola koja se na kraju zaista i isplati, s obzirom na brzinu življenja kada vremena nemamo za porodicu, onako kako bismo željeli."

U ovakvim trenucima smatra da se čovjek može `izgubiti`, jer je i sama osjetila žestoke uspone privatno i poslovno, ali i padove koji su joj otvorili nove poglede i nova razmišljanja. "Ima istine, kada kažu: `što ne osjetiš na svojoj koži ne možeš ni znati, a ni cijeniti kako treba`."

U životu su je kaže uvijek privlačile malo strastvenije stvari, sa povećanom dozom adrenalina…te je kao tinejdžerka skakala sam padobranom, što je sada zamijenila paraglajderom.

"Volim otići na jahanje. Uživam u šetnjama, putovanjima… Volim pomagati onima koji trebaju pomoć, što mi je slabost. Nekada sam imala ambicija otvoriti dom za sve nezbrinute, beskućnike, ali bojim se da će ovo ostati jedna neostvarena želja jer život slaže kockice malo drugačije i ne dozvoljava mi da ispoljim svoju željenu kreativnost do kraja“, priča Nogo, naglašavajući kako je njen ključ uspjeha u poslu i u životu u današnjem svijetu ostati normalna.

Životne kockice

Otkriva nam kako je rano postala majka, što joj nije dalo više mogućnosti za samostalno izražavanje, tako da se uz već postojeće obaveze morala educirati i time zadovoljiti djelimično svoje ambicije. Uz sve ovo nastojala je uvijek biti dobar roditelj što je priznaje jako teško postići u vremenu u kojem živimo.

Sa putovanja nosi samo lijepe uspomene i kaže kako svako putovanje ima svoju priču, i ne znam da li postoji osoba koja ne voli putovati.

"Putovanja mi napune baterije, ponekad mi služe da `pobjegnem` od stvarnosti, da erupcije svakodnevnih stresova, zamijenim pozitivnom tišinom i optimizmom. Prostor gdje sebe počastim dobrom knjigom ili više njih“, ističe Nogo.

Njeni dalji planovi su složiti još životnih kockica kako poslovno, tako i privatno…i smjestiti se u neku mirnu oazu, koja će joj omogućiti da uživa u plodovima svoga rada uz okruženje svoje porodice.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti