Minet Musić, arhitekt: Prvi čovjek Balkan Health Foruma

31.08.2013. 08:24 / Izvor: Magazin Gracija
Minet Musić, arhitekt: Prvi čovjek Balkan Health Foruma

Dvadesetdevetogodišnji arhitekta Minet Musić rodom iz Bihaća stoji iza ideje Balkan Health Foruma koji će se u Hotelu Evropa u Sarajevu održati u septembru.

Dvadesetdevetogodišnji arhitekta Minet Musić rodom iz Bihaća stoji iza ideje Balkan Health Foruma koji će se u Hotelu Evropa u Sarajevu održati početkom septembra.

Ideju je Musić dobio nakon što je otkupio licencu svjetske turističke agencije Interfly za Balkan te počeo otvarati predstavništva širom regije.

“Odlučio sam da pokrenem priču o turizmu kao rješenje na Balkanu, za kojeg smatram da je najveći potencijal naših prostora”, kaže Musić, koji je studij arhitekture završio na Univerzitetu Mimar Sinan u Istanbulu, gdje živi već deset godina i gdje je otvorio arhitektonski biro. U saradnji s partnerima iz Turske, koji slične forume organiziraju već duži niz godina u Azerbejdžanu, Libiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Musić je odlučio organizirati BHF kako bi doprinio razvoju zdravstvenog turizma na ovim prostorima.

“Cilj nam je dovesti odgovorne iz regionalnih ministarstava zdravstva regije pod jedan krov, kao i privatni sektor i osiguravajuće kuće kako bismo pronašli način da krenemo naprijed i negativnu sliku pretvorimo u pozitivnu”, govori Musić, predan jednom cilju, a to je promijeniti stvari nabolje u svojoj sredini.

“Duboko vjerujem u bolje sutra naše regije i zalažem se da doprinesem koliko je moguće na tom putu.”

Musić smatra da će razmjena iskustava polučiti dobra rješenja na mnogim poljima zdravstva u regionu. Ovog vrijednog Krajišnika motiviše, kako kaže, sam život, u kojem koristi svaku minutu kao najveću dragocjenost. Njegova strast su putovanja, najvažnija podrška prijatelji, dok duševni mir smatra najvećim blagom.

(Mersiha Drinjaković/Jasmin Brutus

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti