Arnej Misirlić, fotograf: Sretan sam što radim posao koji volim

31.03.2017. 15:04 / Izvor: Akta.ba
Arnej Misirlić, fotograf: Sretan sam što radim posao koji volim

Misirlićev studio se bavi isključivo fotografiranjem vjenčanja. Njegov talent i profesionalnost je prepoznata pa se može reći da je već tražen i na regionalnom tržištu.

Arnej Misirlić, vlasnik fotografskog studija ''Šećerlama Studio'', koji se bavi isključivo fotografiranjem vjenčanja, svoj biznis je pokrenuo prije tri godine. Kaže da ovaj koncept nešto novo na našem tržištu što do sada nije postojalo.

Mirislić je do sada fotografirao 130 vjenčanja. Njegov talent i profesionalnost je već prepoznata pa se može reći da je tražen i na regionalnom tržištu.

Ove godine, priča nam, ima jako puno posla u Hrvatskoj, Beču, Sloveniji pa čak i u Turskoj. Kako se može uspjeti, kaže, pokazuje i to da njegova kompanija ima oko100.000 KM prometa.

O tome kako je uopće krenuo u ovaj posao i što se bilo presudno da se okrene ovom zanimanju kaže da ga je tomu odvela nezgoda na košarkaškom terenu. 

Naime, intezivno je igrao košarku i na jednoj utakmici je povrijedio koljeno. Bio je prisiljen ležati i tada mu se rodila ideja. Kada je dobio novac od osiguranja odlučio je uložiti ga u kupovinu prvog foto aparata.

''Ta nezgoda je, danas često kažem, najbolja i najgora stvar koja mi se dogodila u životu'', priča Mirislić za Akta.ba.

Kada je kupio aparat i počeo se baviti fotografijom nije vjerovao da su njegovi radovi dovoljno kvalitetni da bi ih mogao naplaćivati.

Ipak, nakon dvije godine to je sve kulminiralo izložbom koja je bila veoma uspješna. ''To je za mene bila neka vrsta inicijacije u svijet fotografije'', navodi on.

Sretan je što radi posao koji voli i što sa ovim poslom može zaraditi koliko mu je potrebno za život.

Za sebe kaže da je samouk i da se učio gledajući fotografije koje mu se sviđale i onda pretraživao po Internetu kako bi pronašao klipove koji bi mu pomogli naučiti kako bi on to mogao uraditi sam.

''Ipak puno više sam učio na terenu, a to i danas radim'', priča nam ovaj fotograf koji je prije nekoliko dana svoja iskustva i savjete o tome kako pokrenuti svoj biznis prenio i srednjoškolcima koji su sudjelovali na prvoj CEO Highschool konferenciji u Sarajevu.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti