Dubravka Jusić Direktor korporativnih komunikacija, Mobilkom Austria Grupa - Društveno odgovorno poslovanje kao nit vodilja

08.09.2009. 15:41 / Izvor: eKapija.ba
Dubravka Jusić Direktor korporativnih komunikacija, Mobilkom Austria Grupa - Društveno odgovorno poslovanje kao nit vodilja

Dubravka Jusić je direktor korporativnih komunikacija Mobilkom Austria Grupe. Predsjednica je Hrvatske udruge za odnose s javnošću, (HUOJ), koje ima više od 1.000 članova iz javnog sektora, korporacijskog sektora kao i PR agencija.

Dubravka Jusić je jedan od članova tima koji je osnovao VIPnet 1998. godine, postavljajući temelje za jednu od najuspješnijih kompanija u Hrvatskoj. Do 2000. godine bila je na poziciji šefa direktorskog kabineta, kada je preuzela ulogu direktora korporativnih komunikacija.

Dubravka Jusić je takođe direktor korporativnih komunikacija Mobilkom Austrija grupe, čiji je član i VIPnet.

Dubravka Jusić će sudjelovati kao predavač na trećoj jednodnevnoj konferenci o odnosima s javnošću "Sarajevo PR Open" koja će se održati 14.10.2009. godine u Sarajevu, a govoriće o temi "Društveno odgovorno poslovanje kao nit vodilja".

"U razvijenim društvima sve je jača povezanost korporacije i sredine u kojoj ona djeluje. Nakon desetljeća izgradnje velikih i bezličnih globalnih sustava tvrtke su shvatile da moraju svoje poslovanje prilagoditi lokalnim sredinama. Ne odnosi se to samo na poslovne politike i planove ili poštivanje zakona, već i na način rada i odgovorno ponašanje prema njima važnim skupinama, lokalnim zajednicama te društvu u cjelini. U našoj regiji je malo onih koji to rade sustavno, već cijelo desetljeće. Jedna od tih kompanija je Vipnet, članica Mobilkom Austria grupe koja već deset godina živi odgovorno i dosljedno u svojoj poslovnoj praksi i izgradnji odnosa sa zajednicama u Hrvatskoj provodi svoju predanost društvenoj odgovornosti", navodi Jusićeva.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti