Četvrti "Zenica Meet Up": Zaštita životne sredine

20.05.2021. 10:32 / Izvor: Akta.ba
Četvrti 'Zenica Meet Up': Zaštita životne sredine

Kontinuirani rad i zalaganje, i predstavnika i-platforme, ali i predstavnika Gradske uprave Zenica, rezultirali su iskazivanjem interesa novih učesnika za prisustvo četvrtom po redu, "Zenica Meet Up"- u. "

Kontinuirani rad i zalaganje, i predstavnika i-platforme, ali i predstavnika Gradske uprave Zenica, rezultirali su iskazivanjem interesa novih učesnika za prisustvo četvrtom po redu, "Zenica Meet Up"- u. "

"Iako smo na prethodnim susretima veliku pažnju dodjeljivali temama koje su u korelaciji sa IT industrijom, ovaj put govorit ćemo o zaštiti životne sredine. Uzimajući u obzir činjenicu da se upravo Zenica decenijama bori sa zagađenjem, prvenstveno zraka, a onda i rijeka, odnosno voda, te da se u našoj zemlji svakodnevno vodi borba sa izgradnjom objekata koji ugrožavaju okoliš, navedena tema, djelimično se, i sama nametnula", saopćili su iz grada Zenica.

O svemu navedenom, ali i šire, učesnicima ovog sastanka govorit će aktivista i lider grupe “Rijeke Bosne i Hercegovine – Budi promjena”, Safet Kubat, zatim aktivista i predsjednik Upravnog odbora Udruženja "Eko forum Zenica", Samir Lemeš, te predstavnik Službe za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice Grada Zenica.

Sastanak će se upriličiti online, putem Zoom platforme 25. maja u 19:00h, a pristupni link ćemo će biti naknadno proslijeđen. Svi pripadnici dijaspore, porijeklom iz Zenice, i više su nego dobrodošli. 

Za sva pitanja budite slobodni kontaktirati predstavnicu Gradske uprave Zenica, Mašu Škrbić putem e-maila masa.skrbic@zenica.ba, te predstavnika i-platforme, Aldina Vrškića putem e-maila aldin.vrskic@idijaspora.ch.

Prijave, a koje će sadržavati ime i prezime te naznaku da ste zainteresirani za ovaj događaj, možete proslijediti na mailove: info@idijaspora.ch ili na event@idijaspora.ch.

Prijave su obavezne!

www.i-platform.ch

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave