28. Business cafe u Sarajevu

26.06.2020. 07:45 / Izvor: Akta.ba
28. Business cafe u Sarajevu

Global Market Solutions najavljuje dvadesetosmi Business cafe koji će se održat 7.jula sa početkom u 18:00 sati, u hotelu Europa, Sarajevo.

Global Market Solutions najavljuje dvadesetosmi Business cafe koji će se održat 7.jula sa početkom u 18:00 sati, u hotelu Europa, Sarajevo. 

Business cafe je dugogodišnji regionalni event koji ima za cilj jačanje privrede kroz djeljenje iskustva uspješnih poduzetnika i međusobno umrežavanje učesnika. Potaknuti olujom zvanom pandemija COVID 19 čijim privrednim posljedicama svakodnevno svjedočimo na 28. Business cafe dovodimo govornike sa "prve linije"“.

Na dvadesetosmom Business cafe-u gostima i novinarima obratit će se:

Aida Terzić, direktorica i jedna od vlasnica turističke agencije Relax Tours Sarajevo i Pino Nature Hotela. Agencije Relax Tours je prva privatna turistička agencija u Bosni i Hercegovini, a kroz svoje dugogodišnje kvalitetno poslovanje postala je i najveća turistička agencija sa velikim brojem priznanja i nagrada. Aida svojim poslovnim rezultatima ruši predrasude o naslijeđenom porodičnom biznisu te je svoju proaktivnost pokazala i kroz borbu za privrednike u vrijeme pandemije. Na koji način voditi porodični biznis i kako odgovoriti izazovima uzrokovanim pandemijom i to u privrednom sektoru koji spada u najugroženiji dio privrede, samo su neka od pitanja na koja će nam Aida odgovoriti.

Edhem Fočo, direktor Al Jazeera Network Sarajevo, utemeljitelj je međunarodnog festivala dokumentarnog filma AJB DOC Film FestivalPočetak emitiranja “Al Jazeere Balkans” među gledateljima ove regionalne informativne TV stanice dočekan je s velikim uzbuđenjem.Nakon toga javnosti je bilo poznato da će to biti jedan od najuspješnih projekata kako za samu bh. tako i za region. Fočo će otkriti tajnu kako graditi i odbraniti kredibilitet TV stanice u vrijeme globalnog plasiranja netačnih, nepotpunih i nejasnih informacija te na koji način se Al Jazeera bori da spozna realno stanje i izvještava o istom. O ideji i potrebi osnivanja AJB DOC Film Festivala koji ima za cilj afirmisati autore i dokumentarne filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti: hrabrost, istinu, pravednost, toleranciju i kosmopolitizam, saznat ćemo na samom eventu.

Zainteresovani za događaj mogu se prijaviti samo putem emaila info@gms.ba, a zbog pandemije broj učesnika je smanjen i ograničen na pedeset učesnika.

Održavanje 28. Business cafea podržali su BH Telekom, Hotel Europa, Web logistic i D-graf, a medijski sponzori su RSG radio, radiosarajevo.ba, poslovni portal Akta i Oslobođenje.

                                            

                                                

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave