Business Matching Virtual: Poslovno povezivanje privrednika Indonezije i BiH

28.01.2021. 10:23 / Izvor: Akta.ba
Business Matching Virtual: Poslovno povezivanje privrednika Indonezije i BiH

Poslovno povezivanje 2021. godine zvanično će otvoriti indonežanski ministar poljoprivrede Syahrul Yasin Limpo.

Uz posredstvo ambasade Republike Indonezija, virtualni događaj poslovnog povezivanje između privrednika Bosne i Hercegovine i Indonezije bit će održan 25. marta.

"S obzirom da je bilateralna trgovina između Indonezije i BiH jedna od glavnih stavki zbog koje su naše dvije zemlje tokom godina postajale sve bliže, ambasada Republike Indonezije u Sarajevu posvećena je poboljšanju odnosa na način da poboljša direktni kontakt između poslovnih ljudi iz obje zemljama. Jedan od godišnjih programa u Ambasadi Republike Indonezije u Sarajevu je 4Nº Indonezija-BiH Poslovno povezivanje", navodi se u saopćenju ambasade Republike Indonezije u BiH.

Prvi ovakav događaj između Indonezije i BiH održan je 2017. godine. Na događaju poslovnog povezivanja ostvareni su kontakti između poslovnih partnera iz oba bh. entiteta sa Indonezijom.

Učesnici su preduzetnici koji rade u različitima segmentima, poput poljoprivrede, prehrambenih proizvoda, proizvoda od drveta, usluga i turizma.

Planirano je i učešće predstavnika Sinar Masa, jedne od vodećih kompanija u Indoneziji, kao i kompanije Indonesia Trading Sotrapu (PT PPI) i Indonezijske komore za privredu i industriju.

Poslovno povezivanje 2021. godine zvanično će otvoriti indonežanski ministar poljoprivrede Syahrul Yasin Limpo.

Ovaj događaj će biti održan na online platformi Zoom, ali će postojati mogućnost da osobe koje u tom momentu budu u Sarajevu prisustvuju događaju uživo u hotelu Holiday.

Za prisustvo na događaju, potrebno se registrovati na sljedećem linku: VIDEO 

Rok za registraciju učesnika je 25. februar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave