Prijavite se na CONNECTO 2021: Mostar ovoga ljeta ponovno postaje poslovno središte

Najave / DOGAĐAJI

Prijavite se na CONNECTO 2021: Mostar ovoga ljeta ponovno postaje poslovno središte

CONNECTO 2021 konferencija stavlja Mostar na poslovnu kartu Europe.

15.06.2021. 15:08 / Izvor: Akta.ba

Pandemija je pogurala svijet u digitalno doba, što je za mnoge predstavljalo ozbiljne poteškoće u radu, dok su drugi u tomu prepoznali svoju priliku. Da digitalizacija više nije jedna od opcija, nego nužnost koju treba prihvatiti, još prošle godine shvatili su u INTERA Tehnološkom Parku, te su se među prvima u BiH upustili u avanturu organizacije online konferencije i B2B sastanaka, te kasnije svoje iskustvo prenijeli drugima koji su slijedili njihov primjer. Budući da je međunarodna CONNECTO konferencija fokusirana na poslovnu suradnju s dijasporom, a putovanja su bila otežana, za mnoge i nemoguća, online konferencija bila je jedina mogućnost, što se na kraju pokazalo punim pogotkom.  

Ove godine su nešto povoljnije okolnosti, stoga INTERA TP nastavlja slijediti svjetske trendove kad je riječ o organizaciji evenata i po prvi puta priprema hibridni događaj, što podrazumijeva da će se program odvijati uživo, u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka, i online, na web platformi www.connecto.ba.

Kako bi pobliže predstavili CONNECTO 2021 i pozvali na sudjelovanje, organizatori su pokrenuli Youtube kanal na kojemu će emitirati podcast emisije posvećene CONNECTO konferenciji, ali i održavati kontakte i promovirati povezivanje između poduzetnika. U prvoj emisiji Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog Parka govori o tomu kako je nastala INTERA TP, čime se bavi i kako i zbog čega su došli do ideje da pokrenu projekt CONNECTO konferencije u Mostaru. 

Šimunović je naglasio kako imaju podršku vlade HNŽ-a, na čelu s premijerom Nevenkom Hercegom, čiju su podršku imali i prošle godine, dok je važnost CONNECTO konferencije ove godine prepoznao i Grad Mostar, te će gradonačelnik Mario Kordić otvoriti konferenciju. Zahvalio se na podršci ALFA THERM-u, koji podržava projekt od samog početka 2013. godine. Također se nastavlja podrška HT Eroneta, dok su u tijeku pregovori s drugim potencijalnim sponzorima koji su prepoznali priliku za promociju na CONNECTU 2021. Tu je također neizostavan partner EEN (Europska poduzetnička mreža), te Vanjskotrgovinska komora BiH, Vijeće stranih investitora, USAID, Helvetas, Asocijacija poduzetnika Hercegovine, AmÇham, NBBA i drugi, dok su kao suorganizatori uključene Privredna komora Srbije i Ekonomska komora Makedonije. S druge strane, očekujemo da će i druga velika javna poduzeća također podržati ovaj projekt, budući da  zbog pandemije već drugu godinu nemamo najvećeg poslovnog događaja u Hercegovini- Mostarskog sajma, tako da CONNECTO za sada ostaje jedini značajan događaj ove vrste.

"Pozivam sve da se registriraju na platformu www.connecto.ba. Ove godine konferencija nudi mnoge prilike, a kako korona jenjava otvaraju se svjetska tržišta jer svijet je postao globalno selo. Nadamo se da ćemo sljedeće godine dobiti pretpristupno članstvo u EU, što će puno značiti za BiH jer se kroz EU projekte i fondove otvaraju mnoge prilike za unaprjeđenje kapaciteta društva i ekonomije."

Za više informacija o CONNECTO konferenciji i prilikama koje se nude, pogledajte emisiju.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#CONNECTO 2021

#INTERA TP

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave