Poznati detalji programa dvodnevne Cross Border Coworking Conference

30.08.2021. 14:00 / Izvor: Akta.ba
Poznati detalji programa dvodnevne Cross Border Coworking Conference

Konferencija koja će u Budvi okupiti lokalne, regionalne i svjetske stručnjake.

Ostalo je nešto više od mjesec dana do dvodnevne konferencije koja će u Budvi okupiti lokalne, regionalne i svjetske stručnjake spremne na razmjenu znanja i iskustava o coworking konceptu i sve popularnijem trendu digitalnih nomada. Cross Border Coworking Conference, koju organiziraju Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića i INTERA Tehnološki Park iz Mostara, održat će se početkom listopada u hotelu Splendid, a sada su na službenoj web stranici otkriveni i detalji programa konferencije!

Prvi dan posvećen digitalnim nomadima iz različitih kuteva

Prvi dan konferencije, utorak, 5.10.2021. godine, bit će prilika za razgovore o digitalnim nomadima, globalnom trendu koji je posljednjih mjeseci u sve većem fokusu i regionalnih država. Nakon svečanog otvaranja programa, prvim izlaganjem Alexa Ahoma će se dati uvod u koncept ovakvog stila života i perspektive razvoja. O potencijalima regije i ponudi, koju je moguće pružiti ovoj ciljnoj skupini, kroz panel diskusiju, kojom će moderirati Nina Pantović, govorit će Jan de Jong, Senad Šantić i Dragan Čabarkapa, promoteri inicijative o uvođenju viza za digitalne nomade u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Posljednje mjesece IPC Tehnopolis, INTERA TP, BIT Centar Tuzla i Grad Zadar, projektni partneri na projektu 2CODE, provode radeći i na razvoju paketa usluga za digitalne nomade, a upravo će ovim paketima biti posvećene prezentacije Tamare Kojić i Tanje Polegubić koje će publici predstaviti kakav su odgovor na potrebe digitalnih nomada pripremili uključeni gradovi. Nakon ručka prisutni će se, kroz izlaganje Ane Hrnić iz Turističke zajednice grada Dubrovnika i predstavnika Grada, imati priliku upoznati s dubrovačkim programom Digital nomad-in-residence kao primjerom dobre prakse iz regije. Program prvog dana završit će iskustvima iz prve ruke koja su stekla tri digitalna nomada u državama regije. Kroz ragovor s Kristinom Nikolić, svoje dojmove o životu na Balkanu podijelit će Kate Hill, Owen Cook i Steve Tsentserensky koji su privremeno boravili i radili ili to još uvijek čine u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Izazovi i perspektive coworking scene u fokusu drugog dana

Drugi dan konferencije, srijeda, 6.10.2021. godine, započet će kratkim podsjećanjem na program prvog dana koje će pripremiti Tamara Kojić, a nastavit će se pregledom stanja coworking scene Zapadnog Balkana koji će dati Milan Babić. Bit će ovo prilika i za premijerno predstavljanje rezultata istraživanja coworking scene koje provodi Deli prostor. O perspektivama coworking prostora nakon globalne pandemije i mogućnostima za razvoj govorit će Cate Maiolini i Christian Schmitz, a potom će svoja iskustva tijekom pandemije s prisutnima podijeliti tim Nove Iskre i Alex Hillman kroz razgovor s Matthiasom Zeitlerom. O prednostima rada na daljinu drugog dana će govoriti Tomislav Capan, a kako takav rad izgleda u praksi ispričat će predstavnici regionalnih medija, odnosno novinari i reporteri čiji je posao prije pandemije bio nezamisliv bez fizičkog kontakta. Prije završnog osvrta na najvažnije zaključke konferencije koji će ponovno dati Tamara Kojić, o ruralnom coliving-u kao novim perspektivama razvoja coworking scene govorit će Edo Sadiković.

Osim na samoj konferenciji, svi prisutni će imati priliku družiti se i razmjenjivati iskustva i na dvjema večernjim zabavama koje će pružiti izvrsnu priliku za umrežavanje. Sudjelovanje na konferenciji je potpuno besplatno zahvaljujući projektu 2CODE sufinanciranom sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, a organizatori će se pobrinuti za poštivanje svih epidemioloških mjera. Zato, pratite službenu stranicu konferencije jer ćete već 6.9.2021. godine registracijom moći osigurati svoje mjesto u publici!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave