Austria showcase: Metalna industrija u BiH

13.10.2021. 10:32 / Izvor: Akta.ba
Metalna industrija

Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u srijedu 20.10.2021 u hotelu Radon Plaza, organizuje Austria Showcase “Metalna industrija u Bosni i Hercegovini”.

AUSTRIA SHOWCASE "METALNA INDUSTRIJA U BIH"

SARAJEVO, 20.10.2021

HOTEL RADON PLAZA

Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u srijedu 20.10.2021 u hotelu Radon Plaza, organizuje Austria Showcase “Metalna industrija u Bosni i Hercegovini” sa b2b razgovorima između austrijskih i bosansko-hercegovačkih kompanija. Ovoga puta, iz Austrije će u razgovorima učestvovati 6 kompanija.

AEROTEC EUROPA – Gesellschaft für lufttechnischen Systembau mbH

"AEROTEC-EUROPA je jedan od vodećih ponuđača modernih koncepata u planiranju, proizvodnji i instalaciji na polju industrijske i prirodne ventilacije (prozračivanje i odzračivanje)  hala, zgrada i proizvodnih pogona.

Kompanija je u potrazi za partnerima koji u proizvodnom procesu imaju peći kao industrija stakla, livnice, čeličane, kovačnice, valjaonice i industrija papira. Također, kompanija je zainteresovana za kontakt sa kompanijama koje upravljaju termoelektranama i spalionicama smeća. U obzir dolaze proizvođači postrojenja, proizvođači cementa, hemijski pogoni kao i kompanije specijalizirane za distribuciju u prethodno navedenim industrijama.

KVT – Fastening GmbH

KVT-Fastening je međunarodno priznati stručnjak za visokokvalitetna rješenja posebnog pričvršćivanja i nudi inženjerska rješenja visokih performansi za područja elektronike i energetske tehnologije, automobila i transporta, zrakoplovstva, mašinstva i inženjeringa postrojenja, precizne mehanike i medicinske tehnologije.Kao mali, ali izuzetno otporni detalji, oni zauzimaju odlučujuće ključne pozicije.

KVT-Fastening ne samo da isporučuje standardne proizvode i pojedinačne elemente, već i aktivno podržava kupce u pronalaženju pojedinačnih rješenja. Ovaj asortiman dopunjen je inovativnim alatima i mašinama te, ako je potrebno, integracijom u automatizirane serijske proizvodne procese.

KVT-Fastening GmbH je u potrazi za kupcima koji su potrazi za spojnom tehnikom, vijčanim elementima, utiskivanjem spojnica te tehnologija koje se traže u međunarodnim projetima, u cilju optimizaciju procesa montaže i smanjenja ukupnih troškova.

HETWIN Automation Systems GmbH

Firma Hetwin Automations Systems GmbH razvija, proizvodi i skoro 17 godina distribuira robotsku tehniku pri automatizaciji štala, prevashodno za goveda. Kompanija distribuira svoje proizvode u više od 20 zemalja širom svijeta. Kompletni razvoj od mašinogradnje do softvera odvija se u kompaniji.

Kompanija Hetwin zainteresovana je za dugoročne dobavljače i firme koje se bave od varenja grupa do predpripreme. Posebno su intersantne kompanije koje čelične limove sijeku laserom, vare, vrše obradu rubova (kantiranje) cinčaju, vare čelične grupe.

TRAKTIONSSYSTEME AUSTRIA GmbH

Traktionssysteme Austria je vodeći proizvođač elektromehaničkih pogona za šinska i cestovna vozila. Ponuda TSA obuhvata konstrukciju, proizvodnju, provjeru i isporuku individualiziranih proizvoda od pojedinačnih komponenti  do u potpunosti integriranih pogonskih rješenja, postprodajnog savjetovanja. Trakcioni motori i generatori na bazi asinhronih i permanentno magnetih tehnologija, spadaju u osnovnu djelatnost TSA.

Firma je posebno zainteresovana za usluge lon poslova, te tokarenee i glodane metalne dijelove. Također kompanija je u potrazi za dijelovima kao:

Vratila, labirintni prstenovi, poklopci ležajeva, kučišta iz S355 sa podešavanjem IT6, kučišta, poklopci iz EN-GJS-400-18-LT sa pasovanjem do IT 6

Obzirom da se radi o preciznim dijelovima, dobavljači moraju imati odgovorajuću mjernu tehniku. Prednost imaju kompanije koje mogu ponuditi i površinsku zaštitu (mokri lak ili praškasta zaštita).

CARGO PARTNER GmbH

cargo - partner je privatni informacijsko - logistički ponuđač sa širokim rasponom zračnih, pomorskih, kopnenih i logističkih usluga.

Sa više od trećine stoljeća stručnosti u informacijskoj tehnologiji i optimizaciji opskrbnog lanca, cargo- partner razvija usluge po mjeri za niz branši, kako bi stvorio konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta.

cargo-partner optimizira sve procese duž opskrbnog lanca kako bi osigurao dugoročni uspjeh za svoju kompaniju, klijente, svoje zaposlenike i branšu u cjelini. Kompanija je potrazi za novim klijentima.

RAIL CARGO LOGISTICS - AUSTRIA GmbH

Rail Cargo Logistic nudi usluge željezničkog, drumskog, avio i pomorskog transporta, kao i usluge skladišne logistike.  Posjeduju logistički centar u Sarajevu sa moderno opremljenim skladištem  – tamo prihvaćaju kompletne i zbirne pošiljke uz stručno skladištenje. Istovarne rampe osiguravaju brz i jednostavan pristup kamionima za utovar i istovar.

Stručno osoblje i sveobuhvatno logističko iskustvo, garantuju profesionalnu i kupcima orijentiranu logističku uslugu, a moderna informatička podrška uz Warehouse Management Software, mobilni viljuškari i specijalna sigurnosna zaštita osiguravaju profesionalno skladištenje.

Kompanija nudi usluge:

  • Skladišne manipulacije
  • Obuhvatanje i obrada podataka u skladišni software WMS
  • Pakovanje, prepakivanje
  • Ljepljenje etiketa
  • Štampanje deklaracija
  • Sortiranje i komisioniranje
  • Carinjenje i izrada otpremnica
  • Distribucija

Zainteresovane bh kompanije za razgovore mogu se javiti putem e-maila sarajevo@advantageaustria.org . Sastanku je moguće prisustvovati samo zu prethodnu potvrdu ureda Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave