"Dani rogatičkog krompira" u Istočnom Sarajevu

30.10.2021. 10:02 / Izvor: SRNA
krompir

Manifestacija "Dani rogatičkog krompira" biće održana danas u Istočnom Sarajevu s ciljem promocije proizvođača krompira i proširenja tržišta.

Manifestacija "Dani rogatičkog krompira" biće održana danas u Istočnom Sarajevu s ciljem promocije proizvođača krompira i proširenja tržišta.

Načelnik Rogatice Milorad Jagodić rekao je ranije Srni da je područje ove opštine poznato po dugoj tradiciji proizvodnje krompira, te da je u toku proces dobijanja geografskog porijekla rogatičkog krompira radi povećanja njegove prepoznatljivosti i konkurentnosti.

On je pojasnio da je oznaka geografskog porijekla naziv regije ili mjesta koje se koristi za označavanje prehrambenog proizvoda sa posebnim kvalitetom i ugledom.

Jagodić je dodao da su definisani lokacija održavanja manifestacije "Dani rogatičkog krompira", kao i ostala tehnička podrška.

Organizatori ove manifestacije su Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Područna jedinica Sokolac i poljoprivredni klaster Sarajevsko-romanijske regije, a generalni pokrovitelji su opštine Rogatica i Istočno Novo Sarajevo.

Početak manifestacije planiran je od 11.00 časova na Trgu Republike Srbije .

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave