U Kantonu Sarajevo počinje još jedna antikorupcijska kampanja pod nazivom "Po čijoj mjeri?"

20.11.2021. 08:03 / Izvor: Akta.ba
korupcija

Ured je inicirao i realizirao ovu kampanju uz pomoć i podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo započinje još jednu antikorupcijsku kampanju održavanjem press konferencije na temu "Korupcija u oblasti gradnje i prostornog planiranja u Kantonu Sarajevo".

Kako ističu iz ovog ureda, cilj im je ukazati i prenijeti javnosti sve nepravilnosti i koruptivne rizike, koje su uposlenici Ureda uočili i identificirali tokom postupanja po zaprimljenim prijavama korupcije u oblasti gradnje i prostornog planiranja, zaštite okoliša i prirodnih resursa, s posebnim akcentom na uticaj koje te nepravilnosti imaju na kvalitet života građana Kantona Sarajevo.

Ured je inicirao i realizirao ovu kampanju uz pomoć i podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Izrađen je i poseban edukativno-informativni video materijal na navedenu temu, pod nazivom "Po čijoj mjeri?", i bit će prezentiran javnosti u ponedjeljak, 22. novembra 2021. godine na press konferenciji. 

Ovu aktivnost će, pored njegove ekselencije, ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Erica Nelsona, na najdirektniji način podržati i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, ambasador Johan Sattler, šefica Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadorica Kathleen Kavalec, njegova ekselencija, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Matthew Field, te njena ekselencija, ambasadorica Švedske Johanna Stromquist.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave