15. Sarajevo Wine Fest 10. i 11. februara, u vrhunskim vinima možete uživati uz VPT pravilo

02.02.2022. 13:32 / Izvor: Akta.ba
vino

Petnaesti Međunarodni festival vina i gastronomije - Sarajevo Wine Fest bit će održan 10. i 11. februara u Sarajevu, uz poštivanje VPT pravila.

Petnaesti Međunarodni festival vina i gastronomije - Sarajevo Wine Fest bit će održan 10. i 11. februara u Sarajevu, uz poštivanje VPT pravila.

Na festivalu će se okupiti i predstaviti renomirane domaće i regionalne vinarije sa područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

"Festival je prilika da domaći vinari udruženim snagama, prezentirajući svoje vrhunske proizvode, nastupe na domaćem tržištu, a posjetioci kompariraju domaću i regionalnu ponudu. Uz prezentaciju vina bit će predstavljena i bogata gastro ponuda predstavnika domaćih proizvođača vrhunskih delicija. Na stolovima, pored vina, naći će se čuveni livanjski sir, proizvodi naših maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva", izjavio je organizator festivala Elmir Miro Hadžialić. 

wine fest

Sarajevo Wine Fest redovno posjećuju diplomatski i akademski predstavnici, ali i brojni pjevači, glumci, umjetnici i sportisti kako bi uživali u vrhunskim vinima.

Uslov za ulazak na Sarajevo Wine Fest, koji će biti održan u hotelu Holiday je, osim ulaznice, negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata) ili PCR test (ne stariji od 48 sati), potvrda o prebolovanom Covid-19 (ne starija od četiri mjeseca) ili potvrda o obavljenoj vakcinaciji (ne starija od šest mjeseci nakon dobijanja druge doze, odnosno devet mjeseci nakon dobijanja treće doze vakcine).

Bit će priznati testove iz svih javnih i privatnih laboratorija, a oni koji nemaju test moći će ga uraditi na ulazu, najavili su organizatori.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave