Večernjakov pečat – izbor Osobe godine 27. svibnja

09.05.2022. 08:28 / Izvor: Fena
Večernjakov pečat

Moto ovogodišnje manifestacije "Pečat za mir". A i sama će nagrada za laureate biti u obliku - maslinove grančice, simbola mira.

Večernjakov pečat – izbor Osobe godine za 2021. održat će se u petak, 27. svibnja u izravnome prijenosu iz studija dviju državnih televizija – BHRT-a u Sarajevu i HRT-a u Zagrebu s početkom u 20 sati.

Ove godine Pečat je pred milijunskim auditorijem već 21. put. I dok se njegovo 19. te jubilarno 20. izdanje održavalo u jeku pandemije koronavirusa, ovo će, nažalost, kako ističu organizatori, biti priređeno u teškim trenucima za Europu, posebno za Ukrajinu u kojoj bjesni rat.

Stoga je i moto ovogodišnje manifestacije "Pečat za mir". A i sama će nagrada za laureate biti u obliku - maslinove grančice, simbola mira. Statua je rad akademskoga kipara Stjepana Skoke.

Kao i dosad, nagrade će biti dodijeljene u sljedećim kategorijama: Ponos BiH gdje će biti izabrani najbolji od najboljih "mali ljudi velikih djela" za uspjeh, pothvat i humanost; potom u kategorijama Gospodarstvo, Znanost i medicina, Religija, Politika, Svjetski lideri i lobisti za BiH, Kultura i scena te Sport. Vrhunac će biti proglašenje Osobe 2021. godine. Neće izostati ni javljanja s brojnih destinacija iz cijelog svijeta, kao ni vrhunski glazbeni ugođaj.

Inače, Večernji list BiH od danas, 9. svibnja svakog će dana u svome tiskanom izdanju objavljivati svih 150 nominiranih u utrci za najprestižniju nagradu. Partneri Večernjakova pečata i ove su godine BHRT i HRT.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave