Outdoor festival sportskim aktivnostima i zabavnim sadržajem turistički brendira Ljubuški

20.05.2022. 12:33 / Izvor: Fena
Ljubuški

Utrke, radionice, planinarenje, sportsko penjanje, kanu safari, samo su neke od aktivnosti koje donosi ovogodišnji Ljubuški outdoor festival.

Utrke, radionice, planinarenje, sportsko penjanje, kanu safari, samo su neke od aktivnosti koje donosi ovogodišnji Ljubuški outdoor festival – kazao je u izjavi za Fenu Ante Ilić, jedan od organizatora trodnevnog festivala koji će početi u petak, 27. svibnja.

Ilić je dodao kako je riječ o drugom festivalu koji će posjetiteljima u Ljubuškom, pored sportskih aktivnosti, predstaviti i ostale zanimljivosti iz outdoor svijeta.

"Prvo izdanje festivala pokazalo se kao odlična manifestacija koja je imala veliki odjek u javnosti. Ovaj zanimljiv događaj okupio je tada razne udruge iz svijeta outdoor aktivnosti, zaljubljenike u prirodu, trkače, bicikliste i planirane", podsjetio je on.

Izrazio je nadu da će festival i ove godine postići barem isti učinak i izvrstan doživljaj posjetitelja.

Otkrio je kako je festival nastao od ideje da se prikaže ono najzanimljivije što Ljubuški nudi, ali isto tako da se poveže prirodna i kulturno-povijesna baština ovoga mjesta.

"Željeli smo privući što veći broj ljudi kako bi upoznali ono što naš grad nudi. Također, cilj je prikazati šire područje našeg djelovanja, kao i potencijal ovoga mjesta. Pokazalo se već u prvoj godini da je ova priča odjeknula daleko u javnosti, što sigurno ima velik značaj za našu malu sredinu", rekao je Ilić.

Utrke, biciklizam i paragliding

"Biciklistička utrka "MARA" bit će održana od vodopada Koćuša do vodopada Kravica, odnosno od slapa do slapa. Organiziramo i biciklističku utrku "STIPE". Uzbudljivost koju pruža ova staza krije se u atraktivnom i zahtjevnom terenu brda Butorovice u kojem će svi natjecatelji iskusiti prekrasne i uzbudljive trenutke", poručio je Ilić govoreći o programu festivala.

Pored biciklističkih utrka, natjecatelje očekuju i trkačke utrke koje će biti najbolji doživljaj prirodnih ljepota ovoga mjesta.

"Polumaraton "DVA SLAPA" natjecateljima su garancija užitka i doživljaja jednog od najljepših polumaratona u regiji. Pored toga trčat će se i Ljubuška desetka "SCUNASTICUS" ",otkrio je on.

Ilić dodaje kako je "Pagus Scunasticus" najstariji ljubuški toponim poznat s antičkog spomenika koji govori o osnivanju rimskog veteranskog naselja 15. godine, te je tako nazvana utrka koja kreće od rimskog vojnog naselja Bigeste na Gračinama, a završava na vodopadu Kravica.

Predviđen je program i za najmlađe koji će sudjelovati u dječjoj biciklističkoj utrci "MALA MARA". Utrka je podijeljena prema uzrastima, a održat će se u blizini vodopada Kravica na središnjem mjestu festivala gdje će moći uživati i u dodatnim sadržajima.

"Za najmlađe natjecatelje još smo pripremili trkačku utrku "KIDS RUN" do 1 kilometra podijeljenu prema uzrastima u predivnom ambijentu u blizini vodopada Kravica", najavio je Ilić.

Dalje je istaknuo kako je u planu održavanje i paragliding aktivnosti pod nazivom "Precizno slijetanje Kosača".

"Uzletište pokraj Tvrđave Herceg Stjepana Kosače je pravi mamac za sve letače, a pogled na ljubuško nebo prepuno šarenih letača će sve ostaviti bez daha", ocijenio je on.

Festival donosi radionice, planinarenje, koncerte...

Na ovogodišnjem festivalu bit će održane i radionice planinarenja, kanu safari, radionice za djecu, sportsko penjanje itd.

"Organiziramo i outdoor sajam na kojem će biti postavljeni i štandovi udruženja. Posjetitelji će tako moći upoznati udruge sa šireg područja koje se bave raznim sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi", dodao je Ilić.

Također je kazao kako će ovogodišnji zabavni program posjetitelje zabaviti koncertima, i to svake večeri festivala.

"U petak ćemo, nakon dječjih utrka, uživati u nastupima Glazbene škole Ljubuški i odličnog Jazz kvartet benda "BIRDLAND" iz Ljubuškog. U subotu će posjetitelji imati priliku uživati i plesati uz zvuk Noa&Funkblasters benda i dobro poznatog domaćeg benda ZOSTER, dok ćemo u nedjelju na festivalu uživati u VINYL-u ",  kazao je na koncu jedan od organizatora festivala Ante Ilić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave