Motus Health: Objavljena druga crowdfunding kampanja u okviru projekta CROWN

08.07.2022. 14:31 / Izvor: Akta.ba
Motus Health

Inovativne ideje nerijetko se rode iz vlastite potrebe, izazova s kojima se pojedinac suočava ili općenitog nedostatka na tržištu.

Inovativne ideje nerijetko se rode iz vlastite potrebe, izazova s kojima se pojedinac suočava ili općenitog nedostatka na tržištu. Upravo u ovim razlozima leži i razlog iz kojeg je proizašla mobilna aplikacija Motus Health, osmišljena da olakša oporavak pacijentima koji su preživjeli moždani udar.

Emina Kapetanović i Kenan Nazdrajić članovi su tima mladih poduzetnika iz Bosne i Hercegovine koji posljednjih godina kontinuirano radi sa stručnjacima iz cijele Europe na razvoju aplikacije koja pomaže pacijentima i njihovim obiteljima u procesu rehabilitacije i socijalizacije nakon moždanog udara. Oni su proteklih nekoliko mjeseci radili i na pripremi crowdfunding kampanje koja je nedavno objavljena na platformi GoFundMe, a o kojoj sve detalje možete pronaći ovdje. Oni traže sredstva koja će uložiti u daljnji razvoj aplikacije kako bi unaprijedili funkcionalnosti, a vi im već danas možete pomoći u tome!

Ova kampanja je realizirana u okviru projekta CROWN koji implementira INTERA Tehnološki Park. Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave