U Hercegovinu dolaze digitalni nomadi iz različitih krajeva svijeta

18.08.2022. 09:23 / Izvor: Akta.ba
RECOOPER

Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i INTERA Tehnološki Park će kroz projekt RECOOPER, kojeg sufinanciraju Europska unija i vlada SR Njemačke, ove jeseni ugostiti digitalne nomade iz različitih krajeva svijeta.

Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i INTERA Tehnološki Park će kroz projekt RECOOPER, kojeg sufinanciraju Europska unija i vlada SR Njemačke, ove jeseni ugostiti digitalne nomade iz različitih krajeva svijeta, koji će velikom broju pratitelja na društvenim mrežama promovirati Hercegovinu, prije svega kao turističku destinaciju, ali i kao odredište za rad za ljude poput njih.

Oni će boraviti u Hercegovini i Mostaru u jednomjesečnom programu, družiti se sa lokalcima, upoznati mjesta za rad, stanovanje, kušati tradicionalna i moderna jela, te svojim pratiteljima na društvenim mrežama putem objava, priča, videa i blogova približiti Hercegovinu kao uspješnu turističku destinaciju. 

Da bi Hercegovina uistinu postala prepoznatljiva destinacija za digitalne nomade, potrebno ih je privući i upoznati ih sa svim benefitima koje ovo područje nudi.

Prijave za digitalne nomade su otvorene jučer i u narednih deset dana očekuje se veliki broj zainteresiranih, od kojih će odabranih pet provesti mjesec dana u Mostaru i Hercegovini. Tijekom svog boravka, oni će koristiti usluge 20 turističkih operatera koji su ujedno i korisnici projekta RECOOPER, a koji već neko vrijeme uče o potrebama digitalnih nomada, ali i načinu prilagodbe i prezentiranja vlastitih usluga.

Turistički operateri će biti predstavljeni i na web platformi koja je u pripremi, a koja će biti spremna do dolaska digitalnih nomada i putem koje će biti dostupne sve ključne informacije za njihov boravak u Hercegovini.

Organizatori ističu da su se potrudili kreirati kvalitetan program, koji će doslovno učiniti da se digitalni nomadi zaljube u Hercegovinu, te je u najboljem svjetlu promoviraju svojim pratiteljima. Što ih sve očekuje tijekom boravka, može se doznati na linku.

RECOOPER je dio šireg projekta EU4BusinessRecovery, kroz koji Europska unija pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Projekat EU4BusinessRecovery je vrijedan 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (700 tisuća eura). Provode ga GIZ, ILO i UNDP.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave