32. Business cafe u Sarajevu: Najbolje prakse upravljanja ljudskim resursima u BiH

08.11.2022. 14:50 / Izvor: Akta.ba
business cafe

Global Market Solutions najavljuje tridesetdrugi Business cafe koji će se održat 17. novembra sa početkom u 18:00 sati, u hotelu Holiday INN, Sarajevo.

Global Market Solutions najavljuje tridesetdrugi Business cafe koji će se održat 17. novembra sa početkom u 18:00 sati, u hotelu Holiday INN, Sarajevo.

Business cafe je najduži poslovni događaj u BiH sa tradicijom organiziranja  9 godina za redom.

Business café ugostit će direktorice/menadžerice ljudskih resursa velikih bosansko- hercegovačkih kompanija, Bingo d.o.o, AS Holding d.o.o. i Alma-Ras d.o.o  

Ovaj business cafe odlična je prilika za menadžere, vlasnike malih i srednjih preduzeća da dobiju informacije i konkretno znanje iz svakodnevne prakse uspješnih HR timova. Sa nama su  Andrijana Bukvarević, Direktorice Sektora ljudskih resursa kompanije BINGO, Elvedina Avdibašić, Rukovodilac HR odjela kompanije ALMA-RAS i Emira Duratbegović, Direktorica Direkcije za korporativne ljudske resurse AS HOLDING.

business cafe

GMS organizira tematske Business Café-e gdje je u fokusu radna snaga i izazovi sa kojima se poslodavci susreću od primjenjivih radnih kompetencija do nedostatka radne snage kao ljudskog kapitala radi sve veće stope odlaska građana van BiH. Ovog puta govorit ćemo o kvalitetnim selekcijskim programima, internim edukacijama koje kompanije nužno moraju obezbijediti kako bi profilirali kvalitetnu radnu snagu. Koje uvjete ličnog razvoja unutar kompanije moraju biti pružene uposlenima kako bi se smanjila visoka stopa fluktuacije koja narušava  konkurentsku snagu kompanija na tržištu. 

Odgovore na ova i druga pitanja koja tretiraju problematiku upravljanja radnom snagom, dat će nam gošće govornice sa višegodišnjim radom u upravljanju ljudskim resursima.  

Business cafe je event koji ima za cilj podsticanje poduzetničkih aktivnosti kroz inspirativne priče uspješnih poduzetnike te samim tim i jačanjem društva u cijelini.

Zainteresovani za događaj i nova poslovna poznanstva mogu se prijaviti putem emaila info@gms.ba

Održavanje 32. Business cafe-a podržali su BH Telecom, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Holiday INN, RSG radio, radiosarajevo.ba, Poslovni portal Akta.ba i Oslobođenje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave