Od 16. do 20. januara

Steknite nove vještine i vrijedne nagrade: Na SSST-u uskoro počinje Hackathon 2023

11.01.2023. 14:52 / Izvor: Akta.ba

Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (SSST) uz podršku kompanije Ant Colony organizuje Hackathon za bh. srednjoškolce, u sklopu tradicionalne Zimske akademije.

Od 16. do 20. januara 2023. godine, Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (SSST) uz podršku kompanije Ant Colony organizuje Hackathon za bh. srednjoškolce, u sklopu tradicionalne Zimske akademije.

Trodnevni program ovogodišnjeg Hackathona uključuje upoznavanje sa jednom od vodećih IT kompanija u BiH, Ant Colony, te razgovore sa uspješnim SSST alumnistom, softverskim i tehnološkim inžinjerom Nerminom Ćatovićem, i drugim stručnjacima iz industrije.

Pored edukativnog i takmičarskog dijela, ovaj događaj ima za cilj okupiti ambiciozne i mlade ljude u stimulativnom okruženju, pružiti im mogućnost da zajedno rade i kreiraju pozitivne promjene za budućnost Bosne i Hercegovine i IT tržišta.

Kroz samostalna idejna rješenja i mentorstvo vodećih IT stručnjaka, kandidati će imati priliku odgovoriti na izazove lokalnih zajednica u kojima žive, istovremeno razvijajući vlastite tehnološke vještine i kapacitete promišljanja novih i svježih odgovora na postojeće probleme.

Srednjoškolci će biti podijeljeni u timove po pet članova, uz zadatak da prezentuju svoje prijedloge rješenja. Članovi žirija će na samom kraju takmičenja proglasiti najuspješnija rješenja, a pobjednici će biti nagrađeni stipendijama na Univerzitetu SSST, uz dodatne nagrade partnera.

Svi zainteresirani kandidati za učešće se mogu prijaviti putem linka ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave