U Code Hub-u Mostar

Predstavljanje Zbornika radova s naučne/znanstvene konferencije o umjetnoj inteligenciji

06.02.2023. 12:39 / Izvor: Akta.ba
Umjetna inteligencija

Njihovi radovi su sadržani u Zborniku radova čiji su izdavači upravo Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti i INTERA Tehnološki Park.

Niz izlaganja o primjeni umjetne inteligencije u različitim područjima obilježilo je dvodnevnu konferenciju Umjetna inteligencija u Bosni i Hercegovini-istraživanje, primjena i perspektive razvoja koja se prošlog proljeća održala u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka i Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti

Više od 40 autora i koautora imalo je priliku predstaviti svoje znanstvene radove koji su fokus stavljali na primjenu umjetne inteligencije u tehnici, medicini i tehnološkom razvoju. Oni su tijekom dva dana sudionicima prezentirali praktične primjere korištenja umjetne inteligencije za razvoj pametne natkoljenične proteze i pneumatske rukavice za rehabilitaciju, unaprjeđenje sustava za prijevoz putnika, otkrivanje funkcionalne hrane, stvaranje pametne mreže i drugih inovativnih rješenja. Bilo je govora i o pravnom aspektu umjetne inteligencije u području moderne medicine i poreznog sustava, ali njezinoj primjeni u obrazovanju i javnom prostoru. 

Njihovi radovi su sadržani u Zborniku radova čiji su izdavači upravo Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti i INTERA Tehnološki Park.

Zbornik će biti predstavljen u Code Hub-u Mostar u srijedu, 15.2.2023. godine s početkom u 11h. Zbornik radova će predstaviti dr. sc. Dušanka Bošković, dr. sc. Ana Dujmović i dr. sc. Maja Čolaković, a svi zainteresirani za sudjelovanje se mogu prijaviti na linku.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave