Klub čitatelja

U Code Hub-u Mostar razgovarajte o važnosti čitanja

17.04.2023. 12:24 / Izvor: Akta.ba
Intera

Od najranijeg djetinjstva djeca čitajući uče, razvijaju svoju maštu i potiču kreativnost.

Od najranijeg djetinjstva djeca čitajući uče, razvijaju svoju maštu i potiču kreativnost. Važnost knjige je 1995. godine prepoznao i UNESCO kada je na Generalnoj konferenciji u Parizu proglasio 23.4. Svjetskim danom knjige i autorskih prava.

S ciljem obilježavanja ovog dana, INTERA Tehnološki Park u suradnji s Klubom čitatelja „Treći ponedjeljak“ organizira novo izdanje Code On Meetup-a posvećeno upravo tematici čitanja. Code On Meetup Vol. 34: Moramo li čitati da bismo živjeli? dat će pozitivan odgovor na ovo pitanje kroz opušten razgovor i stvarna iskustva govornika. O važnosti čitanja, na meetup-u koji će se održati u utorak, 25.4.2023. godine u 20h, govorit će Iva Marinović i Anita Vlašić, članice Kluba čitatelja.

Sudjelovanje je i ovaj put, naravno, besplatno, a dovoljno je da svoje mjesto rezervirate registracijom na linku.

Bilo da vrijeme provode čitajući beletristiku, stručnu literaturu ili neke druge oblike, svakom pročitanom riječju ljudi postaju bogatiji za jedno napisano iskustvo. I upravo se u tome krije bogatstvo čitanja – bijeg od stvarnosti ili rad na sebi – gotovo da je svejedno. Zato, dođite u Code Hub Mostar i uvjerite se u stvarnu važnost čitanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave