Za mlade ljubitelje umjetnosti

7. Pop Art Festival od 18. do 23. septembra u BKC-u

16.09.2023. 10:25 / Izvor: Akta.ba
festival

Prijave za PAF radionice i masterclassove otvoreni su do popunjavanja kapaciteta.

Udruženje Pogon objavilo je poziv za kreativne radionice za sve zainteresovane mlade ljubitelje umjetnosti u dobi od 15 do 35 godina, u sklopu 7. Pop Art Festivala – PAF2023, koji se održava od 18. do 23. septembra 2023. godine u Bosanskom kulturnom centru, u Sarajevu.

Centralni program 7. Pop Art Festivala – PAF2023 predstavit će tri sjajne izložbe – kolektivnu izložbu Novi talasi 2, te dvije izložbe sarajevskog umjetnika Adisa Billaina Kutkuta Cybernapse  i Fugitive uz projekciju istoimenog filma.

Edukativni program ovogodišnjeg izdanja Pop Art Festivala čine PAF kreativne radionice: T-shirt dizajn, voditelj radionice: Sandro Drinovac, Fotografija, savremeni mediji i percepcija svjetlosnog zapisa kroz prizmu društvenih mreža, voditelj radionice: Ivan Hrkaš, Uvod u UI/UX dizajn, voditelj radionice: Nedim Šećeragić, zatim PAF masterclassovi Animacija, predavači Sabina i Zdravko Cvjetković, i izuzetno poseban masterclass Umjetnost u video igrama u saradnji sa Mad Head Games studiom i predavačem Ademirom Fazlagićem, koji je otvoren za polaznike širom Bosne i Hercegovine.

PAF radionice i masterclassovi održat će se od 18. do 23. septembra i besplatni su za sve polaznike i polaznice. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem OVOG LINKA.

Pop Art Festival i Udruženje Pogon, za masterclass Umjetnost u video igrama, snosit će troškove prijevoza, smještaja i hrane za polaznike koji dolaze izvan Sarajeva. Prijave za PAF radionice i masterclassove otvoreni su do popunjavanja kapaciteta.

Vizuelni identitet 7.  Pop Art Festivala – PAF 2023 kreirao je Amar Zahiragić.

PREUZMI DOKUMENT:
Program festivala

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave