"Humans after all"

Ne propustite priliku: 7 dana do Drive konferencije koja će oblikovati budućnost rada

27.09.2023. 09:37 / Izvor: Akta.ba
drive

Ove godine konferencija pokriva vodeće teme kao što su: napredno liderstvo, novi modeli rada, inovativni pristupi u privlačenju i zadržavanju talenata.

Svijet rada brzo se razvija, potaknut napretkom tehnologije, uključujući umjetnu inteligenciju i automatizaciju. Ove tehnologije donose nove mogućnosti, ali i postavljaju pitanja o budućnosti rada - hoće li ona pripadati ljudima ili umjetnoj inteligenciji? Kako privući, zadržati i upravljati talentima u današnjem dinamičnom tržištu rada? Odgovore na ova pitanja možete pronaći na ovogodišnjoj DRIVE Leadership & Talent konferenciji, koju organizuje kompanija Kolektiv d.o.o/MojPosao.ba u srijedu, 4. oktobra, u hotelu Hills u Sarajevu.

Ove godine konferencija pokriva vodeće teme kao što su: napredno liderstvo, novi modeli rada, inovativni pristupi u privlačenju i zadržavanju talenata. Ovo je izvanredna prilika za HRM profesionalce i lidere da istraže najnovije trendove i strategije u području upravljanja ljudskim resursima.

U proteklih jedanaest godina na jednom mjestu organizatori su okupili preko 2.000 lokalnih i regionalnih stručnjaka, te preko 100 vodećih i svjetskih govornika. Uz ovogodišnji slogan konferencije „Humans after all“ (Ljudi poslije svega), te u sklopu osam sati specijalno kreiranog sadržaja čekaju vas međunarodni i domaći eksperti koji će podijeliti svoja iskustva i znanja.

Istaknuti govornici:

Lucy Adams, izvršna direktorica "Disruptive HR" i bivša direktorica ljudskih resursa BBC-a, prva govornica na konferenciji, istražuje liderstvo u svijetu ubrzanih promjena.

Butzi (Johannes Alinhac), međunarodni govornik i 4X TEDx govornik, otkriva čaroliju stvaranja zadovoljstva na radnom mjestu kroz vještine mađioničara.

Kreshnik Halili, lider u IT i informacijskoj sigurnosti, član Uprave Raiffeisen Bank dd BIH, dijeli svoje iskustvo i uvide u digitalnu eru.

Nermana Ajanović-Hajdarpašić, direktorica operacija kompanije Kolektiv/MojPosao.ba, vodi vas kroz (R)evoluciju tržišta rada.

Amelia Kallman, futuristica, međunarodna govornica i jedna od vodećih stručnjakinja u oblasti generativne umjetne inteligencije, istražit će ključne aspekte budućnosti rada i uticaja AI na tržište, te predstaviti koncept meta/hibridnog rada.

Pridružite se i upoznajte mnoge regionalne stručnjake iz Bosne i Hercegovine koji će dijeliti svoje znanje i prakse u oblasti ljudskih resursa. Čekaju vas tri sjajne stručne radionice, te panel diskusija na temu: "Kako kreirati i primijeniti prakse koje usklađuju posao i porodicu?", organizovan u saradnji sa Populacijskim fondom Ujedinjenih Nacija.

Posebno ističemo dio konferencije posvećen najboljim HR praksama u Bosni i Hercegovini. Ovaj segment omogućava učesnicima da se upoznaju s praktičnim iskustvima kompanija iz BiH koja mogu primijeniti u svojim organizacijama.

Pet najbolje ocijenjenih projekata od strane žirija biće prezentovano pred publikom DRIVE konferencije, a cilj je prepoznati i nagraditi najbolje HR prakse i motivirati kompanije da uvode pozitivne promjene.

Još uvijek niste osigurali svoje mjesto na konferenciji? Više informacija o programu, govornicima i registraciji pronađite na www.drive.ba.

Ovogodišnji zlatni sponzor drive Leadership & Talent konferencije je Raiffeisen Bank. 

Sponzor konferencije: NELT, HudHud, Inside – Furniture & Interior Design

Stručni partneri: Yellow Brick, Atria Group SEE

Generalni medijski pokrovitelji konferencije su: radiosarajevo.ba, RSG i Antena radio, Business Magazine, Akta.ba i N1.

Medijski prijatelji: Bonjour.ba, PIT.ba, Manager.ba

Prijatelji konferencije su: Asocijacija za internet trgovinu "eComm", Bravaria Industrial Marketing, Woman.Comm, USAID, Bizbook.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave