BEOGRAD

PIT Adria Summit 2023: "Mjesto susreta proizvodnje i industrije na kojem morate biti"

27.11.2023. 08:40 / Izvor: Akta.ba
PIT

Jedinstven regionalni stručni događaj koji će se održati 7. i 8. decembra u Beogradu, u hotelu Holiday Inn.

agencija za industrijski marketing

Bravaria Industrial Marketing

 

u saradnji sa

 

Targer E&C, Kala Consulting, AC Serbia te PIT Events

 

najavljuje

 

događaj

 

PIT Adria Summit 2023:

“Mjesto susreta proizvodnje i industrije na kojem morate biti!”

 

7. i 8. decembra 2023.

u Beogradu

 

PIT Adria Summit: "Mjesto susreta proizvodnje i industrije na kojem morate biti!" - Predstavnike Proizvodnje, Industrije i Tehnologije pozivamo na jedinstven regionalni stručni događaj koji će se održati 7. i 8. decembra u Beogradu, u hotelu Holiday Inn.

Prisustvo na ovom PIT događaju učesnicima će omogućiti

  • ekskluzivan pristup najnovijim istraživanjima
  • uvide u savremene industrijske trendove i tehnologije
  • izvanrednu priliku da kompanije iz istog proizvodnog sektora dogovore partnerstva i zajednički nastup na inostranim tržištima, u interesu svih.

Organizator događaja je agencija za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing u saradnji sa Targer E&C, Kala Consulting, AC Serbia te brendom PIT Events.

„Njegujući prepoznatljivu tradiciju umrežavanja iz prethodnih godina te podržavajući jasnu snagu i ogormni potencijal poslovnih zajednica Adria regije, cilj nam je držati čvrst korak sa savremenim tokovima, generirati izuzetno poslovanje i trajne veze. Tokom rada ovog summit-a pružit ćemo analizu trenutnog stanja, obilje prilika za obogaćivanje znanja i iskustava te zajednička rješenja i zaključke, što će u konačnici proširiti horizonte mogućnosti za sve učesnike“, ističu organizatori.

U periodima nestabilnih prilika, velikih ljudskih, društvenih i ekonomskih pritisaka, mijenjati stanje nabolje iz ugla znanja i stručnosti, profesije i kompetencija sasvimsigurno je pravo i dugotrajno rješenje. U tome smislu, PIT Adria Summit predstavlja početak kvalitativne transformacije industrije, proizvodnje i njima pripadajućih procesa.

Stručnjaci koji će nastupiti i ponuditi  dragocjeno znanje i iskustvo jedan su od temelja ovog događaja: Božidar Radenković, Fakultet organizacionih nauka, Beograd/Srbija; Miodrag Milenković, Pulsec, Beograd/Srbija; Aleksandar Stanković, Mitsubishi Electric, Beograd/Srbija Zoran Đurđević, Kala Consulting, Beograd/Srbija; Tarik Kadrispahić, Targer E&C, Sarajevo/BiH; Jelena Pavlović, Coaching centar, Univerzitet u Beogradu/Srbija; Gordana Čolović, SE-ERGO, Beograd/Srbija & Nikola Maksimović, Beograd/Srbija; Mladen Miličević, UNCHAINED ROBOTICS, Paderborn/Nemačka; Zoran Tadić, Neofyton d.o.o., Novi Sad/Srbija; Pierluigi Ghione, Phoenix Consulting, Nemačka/Srbija; Radovan Jovanović, Uniplast d.o.o. Čačak/Srbija; Srđan Banović, Transfera, Beograd/Srbija; Semir Hrvić, Grupacija AS Holding, Sarajevo/BiH; Vesna Rašković Depalov, Enterprise Europe Network Serbia, Univerzitet u Novom Sadu; Samira Avdić, Bravaria Industrial Marketing, Sarajevo/BiH; Idriz Selimović, Praktischlean, Novo Mesto, Slovenija; Tijana Karaklić, Koučing centar, Beograd, Srbija.

Digitalizacija i automatizacija, vještačka inteligencija i njezina primjena u industriji, lanci snabdijevanja i Lean koncept, inovativnost i poduzetništvo teme su neraskidivo vezane za okruženja industrije i proizvodnje te nezaobilazne na putu ka društu uspjeha, znanja i kompetentnosti. Uz stručna izlaganja, učesnici će imati priliku slušati panel diskusije te prisustvati i učestvovati radionicama.

Usto, bit će govora i o problemima s kojima se suočava Adria regija, negativnim demografskim trendovima, prije svega odlasku mladih i stručnih te nedovoljnom oslanjanju na domaću inteligenciju i kompetencije na širem regionalnom planu.

Ovaj događaj nudi intenzivan rad, analizu stanja i prilike za zajednička riješenja koja će obogatiti Vaše poslovanje. Predstavlja ključni korak ka transformaciji industrije, proizvodnje i povezanih procesa. Pridružite nam se u ovoj dinamičnoj inicijativi koja mjenja percepciju ovih sektora i doprinosi razvoju konkurentnih društava.

Partneri PIT događaja: FON, SE-ERGO, Privredna komora Crne Gore.

Institucionalni partner: IFC, 3D Grupa

Sponzori: Transfera, PULSEC, Cube Consulting, Mazak, Praktischlean, Mitsubishi Electric, Topomatika, IZIT, Tehnoprogres, Maverick Consulting.

Business media partner: IRT, FENA, Akta.ba, Nedeljnik, MojPosao.ba, Industrija.

Medijski pokrovitelji: Manager.ba, Namjestaj.shop, PIT.ba, Kvalitet, JaTrgovac, eKapija.

Vrijeme je za saradnju i povjerenje.

Pruoučiti agendu te prijaviti učešće možete putem linka PIT Adria Summit 2023.

Za dodatne informacije pišite na: bravaria@bravaria.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave