Tradicionalna manifestacija

Vlada Brčko distrikta organizuje manifestaciju "Čari zime"

01.12.2023. 16:28 / Izvor: Akta.ba
Brčko

U okviru manifestacije postavljeno je i klizalište koje će biti otvoreno svaki dan od 10:00 do 21:00 sat.

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine organizuje manifestaciju "Čari zime" koja će i ove godine obogatiti zimske dane.

Kao i svake godine, na Trgu mladih postavljene su drvene kućice sa izložbenim i prodajnim programom koje će biti otvorene svaki dan od 2. 12. 2023. do 31. 1. 2024. godine od 17:00 do 21:00 sat.

U okviru ove manifestacije postavljeno je i klizalište koje će biti otvoreno svaki dan od 10:00 do 21:00 sat.

Cijena ulaznica iznosi 1 KM, a za sve učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Brčko distrikta BiH klizanje će biti besplatno petkom od 13:00 do 14:00 sati.

Gradonačelnik Nišić je istakao da je riječ o manifestaciji koja privlači veliku pažnju građana i koja ima za cilj da obogati turističku ponudu grada tokom zimskog razdoblja i blagdana.

"Brčko distrikt BiH u kontinuitetu nastavlja promociju našeg grada kao turističke destinacije nakon brojnih manifestacija u okviru Savskog cvijeta i drugih kulturno-umjetničkih i gospodarskih sadržaja. Ova manifestacija će poslije monotone jesenje svakodnevnice građanima Distrikta, ali i gostima pružiti relaksaciju i zabavu.", kazao je Nišić pozvavši sve građane da se uključe u sam program i da posjete manifestaciju.

Nišić je ovom prilikom najavio i novogodišnji koncert na kojem će građane Distrikta zabaviti Brčaci Fatmir Sulejmani, Mahir Hukičević i Lučijano Šečić.

"Ove godine izabrali smo kvalitetan repertoar uz uštedu od 20.000 KM koje će se usmjeriti u humanitarne svrhe, najprije za liječenje djece oboljelih od malignih bolesti", kazao je Nišić dodavši da će i ove godine u okviru koncerta biti organiziran i vatromet.

Svoje sudjelovanje u manifestaciji "Čari zime", zainteresirani mogu prijaviti ovdje.  

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave