Federalno ministarstvo kulture i sporta

Dani evropskog naslijeđa 2024 "Putevi, veze i mreže": Šetnica kulture 8. maja

07.05.2024. 14:30 / Izvor: Akta.ba
poziv

Federalno ministarstvo kulture i sporta će prvi događaj organizovati u srijedu, 8. 5. 2024. godine s početkom u 15:00 sati.

Federalno ministarstvo kulture i sporta i ove godine se pridružuje građanima Evrope u namjeri da konkretnim događajima obilježi tradicionalnu manifestaciju "Dani evropskog naslijeđa 2024"..

"Ovogodišnja tema "Putevi, veze i mreže" daje nam mogućnost da ponovo putujemo rutama i stazama historije kako bismo otkrili šta od njih danas možemo naučiti.", navode iz resornog Ministarstva. 

U sklopu oblježavanja "Dana evropskog naslijeđa 2024. godine", Federalno ministarstvo kulture i sporta će prvi događaj organizovati u srijedu, 8. 5. 2024. godine s početkom u 15:00 sati, na šetnici ispred Federalnog ministarstva kulture i sporta, te tako, uz ostatak Evrope slaviti kulturnu baštinu.

"U 2023. smo uveli aktivnosti na šetnici ispred Ministarstva koje su bile sasvim novi pristup obiljžavanja ove Manifestacije. Na radost Ministarstva kulture, aktivnosti "srijeda u podne" su naišle na iznimno velik interes te stoga i ove godine otvaramo šetnicu kulture.", navode organizatori. 

Popularna muška klapa "Grga" iz Posušja će višeglasnim pjevanjem klapskih i popularnih pjesama otvoriti sezonu aktivnosti u organizaciji Ministarstva, na šetnici ispred Ministarstva.

Gostima će se obratiti ministrica Sanja Vlaisavljević i savjetnik ministrice za organizaciju i strateško planiranje u oblasti kulture, Damir Bunoza.

"Pozivamo Vas da prisustvujete događaju i podržite aktivnosti Ministarstva u želji da promovišemo tradiciju i naslijeđe.", zaključuju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave