Drugi Business café 09. aprila u Sarajevu

01.04.2014. 10:18 / Izvor: eKapija.ba
Drugi Business café 09. aprila u Sarajevu

Događaj je namijenjen bosanskohercegovačkim poduzetnicima i menadžerima, te onima koji to tek namjeravaju postati. Govornici drugog Business caféa su Milad Čerkić i Damir Ibrišimović, osnivači kompanije Atlantbh.

Nakon uspješno organiziranog prvog Business caféa, agencija GMS organizira i drugi Business café koji će se održati u srijedu, 9.4.2014. godine, u Atrium sali hotela Europe s početkom u 10:30 sati. Događaj je namijenjen bosanskohercegovačkim poduzetnicima i menadžerima, te onima koji to tek namjeravaju postati.

Prvom Business caféu prisustvovalo je 50 učesnika iz različitih industrija koji su imali priliku slušati o iskustvima govornika – Fadila Novalića, i pitati ga za savjet u oblasti koja njih interesuje, a potom i razmijeniti međusobna iskustva za vrijeme priređenog networkinga. 

"Mnogi učesnici prvog Business caféa potvrdili su nam da je događaj za njih bio izuzetno koristan te da su uspjeli sklopiti nova poslovna poznanstva i unaprijediti svoje poslovanje na taj način. Također su iskazali zadovoljstvo odabranim govornikom za prvi Business café s obzirom na to da je priča gospodina Novalića poslužila kao inspiracija mnogima", navode iz GMS-a.

Vođeni idejom da je ključ uspjeha učenje i razmjenjivanje ideja, uskoro organiziraju i drugi Business café gdje će ponovo pozvati učesnike da razmijene svoja poslovna iskustva i pokažu kako je moguće uz zajedničko djelovanje, jaku volju i optimizam postati uspješan poduzetnik. Međusobno povezivanje i zajedničko djelovanje jedini je put do uspjeha, a i ovaj događaj bi se fokusirao na učenje kroz prezentaciju uspješne poslovne priče iz BiH.

Govornici drugog Business caféa su Milad Čerkić i Damir Ibrišimović, osnivači kompanije Atlantbh – prve web design i hosting kompanije u  BiH osnovane 1996. godine.

"Ovu kompaniju mnogi su istakli kao primjer nevjerovatno uspješne poslovne priče ostvarene u Bosni i Hercegovini, stoga vjerujemo da će svi učesnici uživati u prilici da upoznaju osnivače kompanije i čuju nešto više o njihovim dostignućima", poručuju organizatori koji ni ovaj put nisu zaboravili na društvenu odgovornost, pa će u sklopu drugog Business caféa predstaviti Udruženje oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo. Predstavnici Udruženja obratit će se prisutnima, a za Udruženje će biti prikupljene i dobrovoljne novčane donacije.

Drugi Business café su podržali: BH Telecom d.d., Domoinvest d.o.o. i Triglav osiguranje d.d.

Inače, broj mjesta je ograničen. Pored gostiju koji će dobiti pozivnicu za učešće, moguće je poslati i prijavu najkasnije do 4.4.2014. godine, nakon čega će GMS izvršiti selekciju te poslati pozivnicu onima koje odabere kao goste na drugom Business caféu.

Svoju prijavu dolaska možete potvrditi na mail amila.leka@gms.ba ili na telefon +387 33 565 155 (kontakt osoba: Amila Leka, Projekt menadžer).

Zašto Business cafe?

Business cafe je osmišljen kao prilika za učenje od uspješnih jer upravo uspješne priče iz BiH mogu biti poslovna inspiracija poduzetnicima i menadžerima. Business cafe razotkriva tajne uspješnih poduzetnika/menadžera. Osnovni cijevi i korist Business cafea jesu: razmjena informacija, djejenje znanja i iskustava, međusobna motivacja i inspiracja, te networking - umrežavanje kao kjuč poslovnog uspjeha. Business cafe zamišljen je kao dvosatno druženje, šest puta godišnje, na kojem će uspješni bh. poduzetnici imati priliku u opuštenoj atmosferi, uz kafu, odgovarati na pitanja domaćina i gostiju. Businee cafe je događaj koji će biti višestruko koristan, kako za goste prezentere koji će imati priliku predstaviti sebe i svoje poslovanje, proširiti kontakte, tako i za sponzore događaja koji će imati priliku za promociju vlastitog biznisa, stjecanje novih kljenata, kao i ciljani učinkoviti marketing - baza kontakata svih polaznika svakog Business cafea. Osim toga, polaznici, poduzetnici i menadžeri, na Business cafe događaju imat će priliku steći nove kontakte, sklopiti poslove, dijeliti informacije i znanja, te razmjeniti iskustva.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave