Studijska posjeta turističkih djelatnika iz BiH i Crne Gore

30.09.2016. 08:17 / Izvor: Fena
Studijska posjeta turističkih djelatnika iz BiH i Crne Gore

Ukupna vrijednost projekta iznosi 412.464 eura, od čega je EU financira 84,70 posto.

U sklopu projekta Tipični proizvodi kao pokretač razvoja ruralnih područja TERRA - Putevi meda kroz Durmitor i Hercegovinu, Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore, zajedno s partnerima iz dvije zemlje, od 3. do 5. listopada organiziraju studijsko putovanje za turističke djelatnike i agencije iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Svrha je putovanja upoznavanje turističkih djelatnika s komponentama i sadržajem novog turističkog proizvoda "Putevi meda kroz Durmitor i Hercegovinu". 

Tijekom studijske posjete, sudionici će u BiH obići Mostar, Stolac, Ljubinje, Ravno i Trebinje, a u Crnoj Gori Nikšić, Plužine, Žabljak i Šavnik kuda se protežu "Putevi meda", a gdje će posjetiti pčelare, ugostiteljske objekte i promotivno-prodajna mjesta meda i proizvoda na bazi meda.

Sam projekt financira Europska unija u okviru IPA programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora (2007.-2013.). Nositelji projekta su Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar (BiH) i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore (Crna Gora), dok su partneri projekta Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (Crna Gora) i Udruženje "Okusi Hercegovinu" (BiH).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 412.464 eura, od čega je EU financira 84,70 posto. Projekt se provodi 22 mjeseca na područjima općina Trebinje, Nevesinje, Gacko, Bileća, Berkovići, Ravno, Mostar, Stolac i Ljubinje u BiH, te općina Žabljak, Plužine, Šavnik, Nikšić, Mojkovac i Kolašin u Crnoj Gori.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave