Okrugli stol "Kako povećati konkurentnost privrede regije BPK"

02.04.2018. 08:52 / Izvor: Akta.ba
Okrugli stol 'Kako povećati konkurentnost privrede regije BPK'

Cilj skupa je razmjena iskustava sa inostranih tržišta, definiranje prioritetnih sektora privrede za promociju prema inostranim partnerima.

BBI Banka i BBI VIP Business Club organizuju događaj "Kako povećati konkurentnost privrede Bosansko-podrinjskog kantona" koji će se održati u utorak 03.04.2018. godine u Biznis centru u Goraždu, od 13:00 do 15:30 sati.

Skup je namijenjen predstavnicima privrednog sektora i kompanijama sa šireg područja BPK.

"Cilj skupa je razmjena iskustava sa inostranih tržišta, definiranje prioritetnih sektora privrede za promociju prema inostranim partnerima, kao i pružanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama", kazali su organizatori.

U sklopu skupa planirana je prezentacija mogućnosti podrške privrednicima sa šireg područja BPK od strane Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo, informisanje o aktivnostima i benefitima članstva u BBI VIP Business Clubu koji djeluje u okviru BBI banke, predstavljanje mogućnosti prezentacije projekata i poslovnih prilika za saradnju sa potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima iz inostranstva i BiH na 9. Međunarodnoj poslovno-investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum (SBF) 2018, kao i prezentacija nove on-line platforme za promociju kompanija, poslovnih projekata i dogovaranje poslovnih (B2B) sastanaka sa potencijalnim partnerima i saradnicima.

"Okrugli stol jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji cilj je jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima", stoji u ovom pozivu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave