U maju javna rasprava o Urbanističkom projektu "Spomenički kompleks Tunel D-B

23.04.2018. 13:59 / Izvor: Akta.ba
U maju javna rasprava o Urbanističkom projektu 'Spomenički kompleks Tunel D-B

Pozivaju se građani kao i zainteresovana pravna lica da prisustvuju javnoj raspravi, te daju svoje prijedloge, primjedbe i sugestije.

Općina Novi Grad obavještava građani i zainteresovana pravna lica da se Nacrt Urbanističkog projekta "Spomenički kompleks Tunel D-B", utvrđen na sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, stavlja na javni uvid od 18.04. do 17.05.2018. godine u terminu od 8,30 do 15,00 sati, u MZ ”Dobrinja B” ul. Branka Mikulića br. 1 kao i u holu Općine Novi Grad Sarajevo.

Dana 19.04.2018. godine održan je sastanak sa Savjetom Mjesne zajednice „Dobrinja B“ shodno članu 37. Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“ 24/17) kako bi se prezentovao izloženi planski dokument za potrebe upoznavanja građana mjesne zajednice obuhvaćene planom.

Pismene primjedbe, sugestije i prijedloge na Nacrt Urbanističkog projekta "Spomenički kompleks Tunel D-B" se mogu dostaviti u MZ ”Dobrinja B” ul. Branka Mikulića br. 1 u naprijed navedenim terminima kao i na protokol Općine Novi Grad Sarajevo. Za detaljne informacije, obavještenja i pomoć pri formulisanju primjedbi, građani i zainteresovana pravna lica se mogu obratiti u info punkt ove Službe u prizemlju Općine Novi Grad Sarajevo.  

Javna rasprava na temu Nacrt Urbanističkog projekta "Spomenički kompleks Tunel D-B" će se održati dana 17.05.2018. godine (četvrtak) sa početkom u 17,00 sati u sali Općinskog vijeća Općine Novi Grad Sarajevo (ul. Bulevar Meše Selimovića br. 97). Pozivaju se građani kao i zainteresovana pravna lica da prisustvuju javnoj raspravi, te daju svoje prijedloge, primjedbe i sugestije na Nacrt Urbanističkog projekta "Spomenički kompleks Tunel D-B".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave