Trening o planiranju razvoja zdravstvenog turizma

09.12.2013. 10:40 / Izvor: Fena
Trening o planiranju razvoja zdravstvenog turizma

Trening će biti organiziran u okviru projekta ''Razvoj i promocija zdravstvenog spa turizma u IPA prekograničnoj regiji Bosna i Hercegovina - Srbija - Crosss Spa''.

Trening u organizaciji Fondacije lokalne demokratije i Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA ''Planiranje razvoja novog proizvoda i marketing ponude zdravstvenog Spa turizma prekograničnog područja Srbija-Bosna i Hercegovina u skladu sa EU iskustvima'' bit će održan 10. i 11. decembra u Sarajevu.

Trening će biti organiziran u okviru projekta ''Razvoj i promocija zdravstvenog spa turizma u IPA prekograničnoj regiji Bosna i Hercegovina - Srbija - Crosss Spa'' koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini i Srbiji, u okviru programa IPA prekogranične suradnje.

Ukupna vrijednost projekta je 452.152 eura od čega 15 posto osiguravaju partneri na projektu uz podršku nadležnih ministarstava u BiH i Srbiji. 

Fondacija lokalne demokratije, kao vodeći aplikant, realizuje ovaj projekat u partnerstvu sa Turističkom organizacijom regije Zapadna Srbija iz Užica i sa nacionalnim partnerima, Sarajevskom razvojnom agencijom SERDA i Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor.

Projekt ima za cilj jačanje regionalne saradnje i održivi ekonomski razvoj prekograničnog područja Bosna i Hercegovina - Srbija kroz uspostavljanje zajedničke integrirane turističke ponude zdravstvenog turizma.

Realizacijom projekta će biti, kroz razvoj i plasman novog zajedničkog proizvoda - zdravstvenog turizma, unaprijeđena ponuda u prekograničnom području širenjem asortimana turističkih proizvoda koji promoviraju zdrav život i odgovornost za sopstveno zdravlje, najavili su iz Fondacije lokalne demokratije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave