Jesmo li spremni za još jedno "Start Me Up High school" takmičenje?

29.12.2021. 11:34 / Izvor: Akta.ba
Start me up

Program edukacije i takmičenja iz oblasti poduzetništva pod nazivom "Start Me Up High school".

Internacionalni Burch univerzitet već petu godinu za redom u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini organizuje program edukacije i takmičenja iz oblasti poduzetništva pod nazivom "Start Me Up High school". 

Cilj takmičenja je pružiti srednjoškolcima znanje iz oblasti poduzetništva kroz niz radionica i aktivnosti, ali i priliku da se takmiče i stečeno znanje primijene u praksi. Najbolje ideje će biti nagrađene i studenti će dobit punu podršku prilikom implementacije i razvijanja prve verzije proizvoda/usluga kroz Burch Start-Up inkubator. "Ove godine, odlučili smo da unaprijedimo koncept takmičenja te će se takmičenje održati u tri modula tokom januara i februara. Kroz ovogodišnje module, srednjoškolce ćemo provesti kroz čitav proces, od ideje do start-up kompanije. Naučit će kako da kreiraju ideju, formiraju kvalitetne timove, razviju koncept ideje te na kraju dobiju funkcionalne prototipe", poručili su organizatori.

Timovi koji u predviđenom periodu osmisle i naprave proizvod/uslugu koja je funkcionalna, ostaju unutar Burch Start-Up inkubatora gdje će uz mentorstvo i podršku raditi na daljem i detaljnijem razvoju ideje i pripremi za Demo day – najvažniji godišnji događaj u sklopu inkubatora. 

Kako je izgledao ovogodišnji Demo day pogledajte na sljedećem linku. 

Ismar Ajkunić, PR Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini ističe: “Moji prvi srednjoškolski poduzetnički koraci su počeli baš ovdje, na "Start Me Up High school" takmičenju. Kroz ovogodišnje takmičenje počinjemo sa novopostavljenim konceptom. Srednjoškolci će imati priliku raditi sa stručnjacima iz poduzetništva, kreirati i razvijati svoje ideje, učiti mnogo i stvoriti nova poznanstva i prijateljstva. Prijavite se i uđite s nama u igru i avanturu prvih koraka vaših poduzetničkih i inovacijskih ideja!“

Organizacioni tim takmičenja sa Internacionalnog Burch univerziteta vas također poziva da se pridružite putem linka.

Rok za prijave ističe 7. januara 2022. a rezultate prijava možete očekivati 8. januara 2022. godine. Više detalja o takmičenju pogledajte ovdje.

Start the game - enter the world of business! 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave