Western Balkans Summit Poznan 2019

20.06.2019. 13:55 / Izvor: Akta.ba
Western Balkans Summit Poznan 2019

Poljska Agencija za Investicije i Trgovinu poziva da sudjelujete na Biznis forumu koji će se održati 4. jula u sklopu Samita Zapadnog Balkana u Poznanju.

Poljska Agencija za Investicije i Trgovinu poziva da sudjelujete na Biznis forumu koji će se održati 4. jula u sklopu Samita Zapadnog Balkana u Poznanju.

Na nekoliko dana Poznanj će postati središte događaja značajnog za EU i Balkan. Ugostit ćemo vladine delegacije, predstavnike građanskih organizacija i poslovne ljude iz 16 zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Srbije, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Grčke, Njemačke, Poljske, Slovenije, Italije i Velike Britanije.

Ideja Samita je povezivanje Zapadnog Balkana sa zemljama Evropske unije kroz sinergiju svijeta politike, civilnog društva i biznisa. Poljska agencija za investicije i trgovinu zajedno s Ministarstvom preduzetništva i tehnologije odgovorna je za organizaciju poslovnog dijela ovogodišnjeg samita. Ovogodišnji Biznis forum će se održati pod sloganom Growing Together koji naglašava da samo saradnja i održivi razvoj mogu osigurati dobrobit našim društvima u Evropi.

U sklopu Foruma održat će se brojne panel sesije, prezentacije poslovnih ljudi sa Zapadnog Balkana i iz Evropske unije na izložbenim štandovima te B2B razgovori. Preduzetnici će imati jedinstvenu priliku predstaviti svoju ponudu, dijeliti svoj know-how i prezentirati svoje uspjehe. Za nas je posebno važno to da bi ovaj događaj doprinio učvršćivanju međusobnih ekonomskih odnosa između regiona.

Biznis forum je prijedlog poljske strane za uspostavljanje trajnih odnosa i saradnje između predstavnika poslovnog svijeta u regionu. Fokus poslovnih razgovora tokom Foruma bit će na sljedećim sektorima: energetskom, digitalnom, prehrambenom i agrotehničkom. Događaj je svakako otvoren i za predstavnike ostalih sektora privrede. Želimo da svi imaju jednake mogućnosti za predstavljanje i upoznavanje potencijalnih partnera.

Informacije o Poslovnom forumu i Samitu Zapadnog Balkana mogu se naći na linku: www.gov.pl/diplomacy/poznan- summit

Obrazac za prijavljivanje firme možete naći na linku: www.paih.gov.pl/Western Balkans Summit

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave