PDeS 2021: Burch domaćin 17. konferencije o ugrađenim sistemima

24.08.2020. 10:26 / Izvor: Akta.ba
PDeS 2021: Burch domaćin 17. konferencije o ugrađenim sistemima

Konferenciju će organizirati Odjel za elektrotehniku ​​i inženjerstvo, a uključivat će plenarna predavanja, sesije i prezentacije.

17. konferencija o programabilnim uređajima i ugrađenim sistemima (PDeS 2021) ima za cilj da predstavi najnovije rezultate istraživanja i iskustvo u dizajnu i primjeni programabilnih uređaja i sistema, te da razmotri trenutno stanje i buduće trendove primenjene elektronike u upravljačkoj i informacionoj tehnologiji. ogranak.

Program konferencije uključivat će plenarna predavanja, tehničke sjednice, industrijske sesije, interaktivne sjednice i prezentacije softvera.

PDeS 2021 održat će se na Međunarodnom univerzitetu Burch, a organizirat će ga Odjel za elektrotehniku ​​i inženjerstvo elektronike, Inženjersko-prirodni fakultet u suradnji sa Slovačkim tehnološkim univerzitetom iz Bratislave; Tehnološki univerzitet u Brnu, Tehnički univerzitet u Šleziji, Gliwice i Tehnički univerzitet u Ostravi.

Predsjedavajući konferencije, prof. Dr Miloš Krstić iz IHP-a (Inovacije za mikroelektroniku visoke performanse), održat će prezentaciju o najnovijim nalazima istraživanja. IHP provodi istraživanja i razvoj u područjima na bazi silicija, integriranih krugova najviše frekvencije i tehnologija za bežičnu i širokopojasnu komunikaciju, a nema sumnje da će prezentacija pokrenuti nove istraživačke ideje, poručuju organizatori.

Kopredsjedavajući konferencije je šef Odjela za elektrotehniku ​​i inženjerstvo elektronike na Internacionalnom sveučilištu Burch, prof.dr Dejan Jokić, koji mijenja ulogu iz posjetitelja međunarodne konferencije u domaćina događaja.

"PDeS je konferencija na kojoj prisustvujem posljednjih 10 godina, a zbog izuzetno malog broja radova iz BiH i regije općenito, predložio sam rukovodstvu konferencije da sljedeći PDeS bude održan u Sarajevu. S obzirom na to da su ugrađeni sistemi popularni u našoj zemlji, kako u BiH, tako i u regiji, vjerujem da će odziv i interes naučne zajednice biti velik što može doprinijeti umrežavanju naše naučne zajednice s evropskom", zaključio je profesor Jokić.

Budući da će se konferencija održati u maju 2021., kao organizator i domaćin događaja, obavještavamo sve zainteresirane učesnike da je rok za podnošenje nacrta radova 1. novembra 2020.

Ovdje se mogu naći detalji o temama i rokovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave