Konferencija "CEFTA u pandemiji: Postignuća i izazovi" u četvrtak na Jahorini

14.12.2020. 12:38 / Izvor: Akta.ba
Konferencija 'CEFTA u pandemiji: Postignuća i izazovi' u četvrtak na Jahorini

Zbog ograničenja uslijed pandemije COVID-19, sastanci CEFTA Weeka 2020. bit će održani u periodu od 14. do 17. decembra na virtuelnim platformama.

Tradicionalni niz promotivnih susreta CEFTA Week ove godine će biti zaključen konferencijom "CEFTA u doba pandemije: Postignuća i izazovi". Zaključno okupljanje će biti održano na Jahorini, u Bosni i Hercegovini, 17. decembra 2020. godine. Organizaciju CEFTA Konferencije podržao je EU Projekat EU4Trade.

Organizaciju CEFTA Konferencije podržao je EU Projekat EU4Trade, a okupit će predstavnike CEFTA strana, poslovne zajednice i međunarodnih organizacija kako bi razgovarali o trgovinskim implikacijama pandemije na članice CEFTA-e, izazovima i mogućnostima za ekonomski oporavak.

Zbog ograničenja uslijed pandemije COVID-19, sastanci CEFTA Weeka 2020. bit će održani u periodu od 14. do 17. decembra na virtuelnim platformama. Program CEFTA Week 2020 Konferencije fokusiran je na ključna dostignuća CEFTA-e za vrijeme predsjedavanja Bosne i Hercegovine, te buduće aktivnosti koje obuhvataju: održavanje i olakšavanje trgovine na Zajedničkom regionalnom tržištu u vrijeme pandemije covid-19, programe uzajamnog priznavanja i e-trgovinu. CEFTA Konferencija će također biti održana virtuelno, iako će manji broj govornika i učesnika biti prisutan na Jahorini.

CEFTA Konferencija počinje 17. decembra 2020. godine u 10.30 sati u Hotelu Termag, a konferencija za medije planirana u 11 sati. 

Prenos konferencije uživo bit će omogućen na službenom CEFTA YouTube kanalu

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave