Konferencija "Kreiranje i jačanje zelenih lanaca vrijednosti u Bosni i Hercegovini"

22.03.2021. 12:55 / Izvor: Akta.ba
Konferencija 'Kreiranje i jačanje zelenih lanaca vrijednosti u Bosni i Hercegovini'

Cilj konferencije jeste razmjena ideja, upoznavanje svih prisutnih s trenutnim stanjem zakonskog okvira u Bosni i Hercegovini.

Svjesni velikih klimatskih i okolišnih izazova pred kojima se sva društva trenutno nalaze, ali i činjenice da Bosna i Hercegovina u tim procesima kasni za razvijenim zemljama, da je s jedne strane stupanj onečišćenja naše zemlje prilično visok, a s druge strane iskorištenost otpada kroz reciklažu na veoma niskom nivou, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine 24.03.2021. godine organizira konferenciju pod nazivom "Kreiranje i jačanje zelenih lanaca vrijednosti u Bosni i Hercegovini".

Cilj konferencije jeste razmjena ideja, upoznavanje svih prisutnih s trenutnim stanjem zakonskog okvira u Bosni i Hercegovini, njegovim prednostima i nedostacima, preporukama za poboljšanje, te pretpristupnim fondovima EU.

Konferencija će biti dobar trenutak da se prisutne zvanice, odnosno predstavnici BH institucija i međunarodne zajednice, BH gospodarstva upoznaju i s praksama susjednih zemalja o uspješnom načinu funkcioniranja cirkularne ekonomije. Imajući u vidu da će biti pozvana i BH industrija reciklaže, prezentirat će se i njihovi pozivi za suradnju i potencijali BH ponude.

Više informacija o konferenciji pročitajte ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave