CONNECTO 2021: Bogat konferencijski program jamči umrežavanje i prilike za suradnju

23.07.2021. 10:45 / Izvor: Akta.ba
CONNECTO 2021: Bogat konferencijski program jamči umrežavanje i prilike za suradnju

CONNECTO 2021, jedinstveni događaj koji INTERA Tehnološki Park tradicionalno organizira s ciljem povezivanja domaćih i stranih tvrtki.

CONNECTO 2021, jedinstveni događaj koji INTERA Tehnološki Park tradicionalno organizira s ciljem povezivanja domaćih i stranih tvrtki, i ove će godine okupiti impozantan broj relevantnih govornika iz svijeta privatnog i javnog sektora. Od utorka, 27.7.2021. do četvrtka, 29.7.2021. godine svi zainteresirani moći će potpuno besplatno u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka ili putem online platforme nazočiti nizu panel diskusija, prezentacija, radionica i nezaobilaznih B2B sastanaka.

Konferencijski dio prvog dana programa okupit će predstavnike dijaspore, lokalnih tvrtki, organizacija koje pružaju podršku razvoju poduzetništva te javnih institucija koji će se dotaknuti važnosti suradnje s dijasporom i internacionalizacije domaćih tvrtki. Program će započeti obraćanjima: gospodina Vedrana Šimunovića, direktora INTERA TP-a, gospodina Marija Kordića, gradonačelnika Mostara, gospodina Olava Reinertsena, veleposlanika Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, gospođe Ekaterine Dorodnove, zamjenice šefa Delegacije EU te gospodina Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNŽ-a.

Nakon uvodnih riječi, nazočni će imati priliku poslušati izlaganje gospođe Snježane Kopruner koja će podijeliti svoje bogato iskustvo upravljanja poduzećem TMT Travnik, a potom čuti i sudionike panel diskusije posvećene temi infrastrukture i njezine važnosti za privlačenje investicija. O ovoj će temi govoriti gospodin Ivan Ljubić, v.d. direktora Zračne luke Mostar, gospođa Mia Galić Glamuzina, savjetnica JP Autoceste FBiH, gospodin Denis Zubac, direktor Sektora za marketing i veleprodaju HT Eronet te gospodin Adis Mustabašić, direktor ABSL BiH.

Nakon kraće stanke, nazočnima će se obratiti gospodin Slaviša Prorok, ispred Fondacije Helvetas Moja budućnost, koji će predstaviti projekt Istraživanja investicijskih kapaciteta Konjica, Trebinja i Zeničko-Dobojske županije, a potom gospodin Vjekoslav Vuković, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH koji će predstaviti platformu Digitalna komora, jedinstveni ekosustav koji okuplja proizvođače iz Bosne i Hercegovine na jednom mjestu. Nazočni će imati priliku poslušati i gospodina Branimira Muidžu, predsjednika VSI-ja BiH i direktora tvrtki HidelbergCement i Tvornice cementa Kakanj, a program će dodatno upotpuniti panel diskusija o ekonomskim potencijalima Bosne i Hercegovine. U razmjeni iskustava kroz panel sudjelovat će: ekonomski analitičar gospodin Faruk Hadžić, prorektor za poslovanje Sveučilišta u Dubrovniku gospodin Nebojša Stojčić, direktor tvrtke HerzKab GmbH Austrija gospodin Davor Mihić te Elvis Nazdrajić, direktor i vlasnik tvrtke Manea AB iz Švedske. O Europskoj poduzetničkoj mreži, čiji je član i INTERA Tehnološki Park, govorit će tehnički direktor INTERA TP-a gospodin Mladen Kostić, a o Zakonu o poduzetničkoj infrastrukturi riječ će imati pomoćnik ministra za razvoj u Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, gospodin Zdravko Čerović. Konferencijski program završit će kratkim prezentacijama sponzora, nakon kojih će svi sudionici imati priliku održati unaprijed dogovorene B2B sastanke koji su se prethodnih godina pokazali odličnim načinom upoznavanja partnera, suradnika, klijenata i dobavljača.

Sljedeća dva dana programa, osim B2B sastancima, bit će posvećena i online radionicama, novitetu kojim je ovogodišnji program dodatno obogaćen. O digitalnoj transformaciji i prilikama digitalizacije u srijedu, 28.7.2021. godine od 14h govorit će predstavnici konzultantske kuće Ernst&Young, a o mogućnostima financiranja kroz EU projekte sudionike će upoznati gospodin Boško Nektarijević.

Sudjelovanje u svim segmentima programa potpuno je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem službene web stranice www.connecto.ba. Ovogodišnje izdanje CONNECTO konferencije INTERA Tehnološki Park zajedno sa suorganizatorima, Gospodarskim komorama Srbije, Makedonije, Crne Gore, Rusije i Velike Britanije, organizira uz podršku EEN-a i brojnih partnera, pod pokroviteljstvom Vlade HNŽ-a, Grada Mostara i Vanjskotrgovinske komore BiH. Značaj CONNECTO 2021 konferencije prepoznali su i sponzorski podržali HT Eronet kao zlatni sponzor, ProCredit Bank kao srebrni sponzor i Alfa Therm, Nsoft i HP Mostar kao brončani sponzori.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave