Cyber Security - izazovi i rješenja u digitalnom svijetu - konferencija 2022 AmCham BiH

02.06.2022. 08:09 / Izvor: Akta.ba
AmCham

U organizaciji Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH), organizuje konferenciju "Cyber security – izazovi i rješenja u digitalnom svijetu".

U organizaciji Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH), organizuje konferenciju "Cyber security – izazovi i rješenja u digitalnom svijetu". Konferencija će se održati 09.06.2022. godine s početkom u 09:00 sati, u hotelu Hills, Butmirska cesta 18, 71000 Sarajevo.

Cilj konferencije je da okupi IT stručnjake iz kompanija u Bosni i Hercegovini, kao i donosioce odluka.

Konferenciju će otvoriti službenik za ekonomska pitanja Ambasade SAD u BiH, Ryan S Miller, generalni sekretar AmCham BiH, Nedim Hamzić te član upravnog odbora i predsjednik ICT komiteta AmCham BiH, Damir Dizdarević.

Predavači i teme o kojima će se govoriti:

Damir Dizdarević, (Logosoft d.o.o.) - "Značaj digitalnih identiteta"

Emir Arslanagić, (Qualys GmbH) - "Usvajanje osnovnih tehnika higijene korištenja Interneta preko CIS kontrola”

Džafer Bavčić, (Telemach BH d.o.o.) - "Zaštita djece u online prostoru"

Jasmin Azemović, (Mistral Technologies d.o.o.) -  "CISO izazovi u kompaniji za razvoj softvera"

Esmir Tičić, (AS Holding d.o.o.) -  "Praktična iskustva sa Cyber napadom"

Omar Krivošija, (Comtrade System Integration d.o.o.) - "Business impact analiza u slučaju incidenta informacijske sigurnosti"

Enes Ajanović, (MIBO Komunikacije d.o.o.) - "Zaštita od cyber napada na DNS nivou".

Nakon predavanja bit će održana panel diskusija u kojoj će učešće uzeti predstavnici različitih državnih i entitetskih institucija, kao i telekom sektora, kako bi se pokrenule inicijative u smislu donošenja odgovarajućih zakonskih rješenja koja bi regulisala ovu oblast.

Svi zainteresovani za prisustvo na konferenciji mogu se prijaviti putem registracijske forme: Registracija, a registracija se može izvršiti najkasnije do ponedjeljka 6. juna 2022. godine. Zbog ograničenih kapaciteta, molimo sve zainteresovane da se registruju samo ukoliko su sigurni da će moći prisustvovati događaju. Nakon izvršene registracije obavijestit ćemo Vas o potvrdi za istu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave