Targer Con 4.0. konferencija: Festival digitalnih rješenja i dobrih praksi iz različitih sektora

02.09.2022. 11:40 / Izvor: Akta.ba
TARGER

Digitalizacija poslovanja nije opcija nego nužnost. Opcija je samo pitanje koliko ćemo lutati na tom putu.

Digitalna transformacija poslovanja je sama po sebi veliki izazov, a izazov se značajno povećava kad je treba primjeniti u proizvodnji i logistici. Zašto je tu digitalizacija drugačija i kompleksnija?

Postoje dijelovi digitalne transformacije jedinstveni za sve vrste poslovanja ili čak društvenih aktivnosti. To su npr. digitalna komunikacija, digitalni marketing, digitalno računovodstvo, digitalno upravljanje radnom zadacima i timovima, kao naravno i osnovni IT alati za rad u bilo kakvom digitalnom okruženju. Međutim, kad se u priču dodaju protok i prerada materijala iz jednog oblika u drugi, situacija se drastično usložnjava. Stoga smo odlučili okupiti sve relevantne stručnjake, kao i buduće korisnike digitalizacije industrije na jedno mjesto.

Upravo će koncept i praktična primjena digitalizacije proizvodnih i logističkih operacija biti fokus konferencija Targer Con 4.0. Dok u razvijenom dijelu svijeta pod sloganom Industrije 4.0 i “pametne fabrike” digitalizacija trenutno zauzima najznačajnije mjesto u transformaciji kompletnog poslovanja na buduće postavke, kod nas u BiH i regiji imamo jako raznoliko stanje po tom pitanju. 

A kakvo je stanje u Bosni I Hercegovini? Istraživanje na temu digitalizacije će biti predstavljeno na konferenciji?

Jedan od konkretnih odgovora će ponuditi istraživanje stanja digitalizacije BH industrije kojeg upravo provodimo i kojeg ćemo prezentirati na konferenciji. 

TARGER PANELISTI

Konferencija će imati dva ključna fokusa

Jedan je za kompanije koje su se već značajno digitalizirale i žele dodatno povećati svoju konkurentnost. Drugi je za kompanije koje se još pronalaze i kojima predstoji dalek i neizvjestan put u “digitalnu” budućnost. Sve ove kompanije imaju svoje probleme i dileme, a upravo će eksperti ili kolege na ovoj konferenciji ponuditi moguće odgovore.

Konferencija je namijenjena menadžerima i ekspertima svih oblasti poslovanja proizvodnih i logističkih kompanija. Dakle ne samo IT stručnjacima, jer digitalizacija je obaveza svakog u kompaniji, a posebno višeg menadžmenta. Prema dosadašnjim prijavama, možemo očekivati da će broj učesnika biti mnogo veći od planiranog broja te će dostići brojku od 100 učesnika.

Na konferenciji će se poseban naglasak staviti na teme koje su svojstvene poslovanju proizvodno-logističkih organizacija. Teme kao što su ERP, MRP, APS, MES, WMS, DMS, IoT, ukratko Smart Factory ili Industry 4.0.

Sponzori konferencije su značajno doprinijeli organizaciji i stručnoj pripremi tema i izlaganja

U organizaciji konferencije značajno su nam pomogli naši sponzori. Platinum sponsor ove konferencije je CADCAM Solutions Sarajevo, članica je CADCAM Group ovlaštenog zastupnika Dassault Systèmes-a za programska rješenja CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, 3DVIA i revolucionarne, inovativne poslovne platforme 3DEXPERIENCE. Zlatni sponzor konferencije je QSS Sarajevo, pružatelj softvera, sistemske integracije i Clouda koji isporučuje tržišno provjerena rješenja za Fintech, Telco, državnu i bankarsku industriju, s iznimnim iskustvom uspješnih implementacija. Sponzor konferencije je i Privredna komora Republike Srpske.

Konferencija se održava 9.9. I 10.9.2022. godine u hotelu Grand Neum a vaše učešće još uvijek možete prijaviti na linku.

Pridružite nam se da skupa kreiramo konkurentniju budućnost za bosanskohercegovačku privredu!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave