ORBIZ konferencija: Jačanje poduzetničkog ekosistema kroz umrežavanje i edukaciju

06.12.2022. 09:29 / Izvor: Akta.ba
orbiz

​Saradnja i strateška partnerstva su fundamentalni za poboljšanje poslovnih prilika i jačanje poduzetničkog ekosistema.

Saradnja i strateška partnerstva su fundamentalni za poboljšanje poslovnih prilika i jačanje poduzetničkog ekosistema. Vođeni ovom idejom Bizbook d.o.o. i OREA Bazaar d.o.o. uz podršku Fondacije 787 organizuju prvu ORBIZ konferenciju koja će se održati 15.12.2022. godine u CineStar Cinemas BiH (Bingo City Center Sarajevo). 

Konferencija je namijenjena malim i srednjim kompanijama i ima za cilj predstaviti nove uspješne i inspirativne bh. biznis priče, ponuditi učesnicnima savjete stručnjaka iz oblasti logistike, finansija, razvoja poslovanja, online prodaje i marketinga, te omogučiti sjajan networking. 

"Lično smatram da nema boljeg pristupa rješavanju poslovnih izazova od poznate izreke "dvije glave su bolje od jedne". Senita i ja se poznajemo malo više od godinu dana i već nakon prvog susreta nam je bilo jasno je iskorištavanje naših snaga i sposobnosti kroz različita iskustva biznisa, jedan od najboljih načina da svojim klijentima ponudimo dodanu vrijednost naših trenutnih usluge", objašnjava Erna Šošević, osnivačica i vlasnica kompanije Bizbook d.o.o., koja je lansirala interaktivnu poslovnu platformu za umrežavanje kompanija Bizbook.ba

Tako je nastala ideja o ORBIZ konferenciji, koja je zajednički projekat dvije poduzetnice. 

Suosnivačica i direktorica OREA-e, online platforme za kupoprodaju ručno rađenih, originalnih proizvoda sa lokalnom etiketom, Senita Slipac, kaže da će prisustvo na ORBIZ konferenciji za učesnike imati dvostruku korist. "Ne samo da će naši klijenti dobiti korisne informacije izvan njihovog polja stručnosti, nego će im ORBIZ dati i priliku da razgovaraju sa ljudima koji im mogu dati savjet kako poboljšati svoj biznis i dati im neke nove perspektive i znanje".

Ovaj događaj dovodi impresivne govornike i eksperte iz realnog sektora koji će obraditi teme iz oblasti marketinga, uvoza i izvoza, logistike, finansija, razvoja proizvoda i online poslovanja. Keynote govornici, panelisti i moderatori su pažljivo odabrani jer su profesionalci koji imaju bogato radno iskustvo, vode uspješne kompanije, projekte ili razvijaju svoje poslovne ideje, te posjeduju znanje, informacije i alate koji su potrebni svakom biznisu za razvoj u današnjem modernom poslovnom svijetu, a networking će biti odlična prilika za mapiranje novih potencijalnih klijenata, dobavljača i saradnika. Organizaciju ORBIZ konferencije je podržala  i nevladina organizacija Fondacija 787 koja već godinama uspješno radi na projektima efektivnog ekonomskog osnaživanje žena i mladih prvenstveno kroz razvoj poduzetništva.

Sponzori konferencije su: Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, ProCredit banka, te kompanije BINGO, Sinmax i Leda.

“Konferencije više ne smiju da budu samo razgovori, već i zajednica gdje možete da podijelite svoje ideje, dobijete vrijedne povratne informacije i povežete se sa relevantnim ljudima, zbog čega i organizujemo ORBIZ” - poručuju organizatorice. Registrujte se već danas, obezbjedite sebi mjesto na ORBIZ konferenciji i istražite svoje poslovne mogućnosti!

 

bizzbok

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave