Ovogodišnja tema "Velocity"

Na MWC-u, najvećem skupu mobilne industrije u svijetu, preko 2.000 izlagača i sponzora

27.02.2023. 12:59 / Izvor: Fena
MWC

Više od 2.000 izlagača i sponzora očekuje se na Mobile World Congress (MWC), najvećem godišnjem okupljanju mobilne industrije u svijetu.

Više od 2.000 izlagača i sponzora očekuje se na Mobile World Congress (MWC), najvećem godišnjem okupljanju mobilne industrije u svijetu, koji se od danas do 2. ožujka održava u Barceloni.

"MWC Barcelona dugo je bio mjesto okupljanja mobilne industrije. Ove godine idemo dalje od 'mobilnog' pružajući nezaobilazan prostor za oslobađanje tehnologije sutrašnjice, danas", izjavio je u najavi MWC-a, Mats Granryd, generalni direktor GSM Asocijacije, koja je i organizator ovog događaja. 

Ovogodišnja tema MWC-a je 'Velocity' (Brzina) i bit će utkana u pet ključnih smjerova za raspravu: 5G ubrzanje, Reality+, OpenNet, FinTech i Digital Everything.

U GSMA paviljonu bit će predstavljene najnovije inovacije u mobilnoj industriji s demonstracijama i impresivnim iskustvima kao što je mobilni IoT nogometni izazov. Također, MWC Ministarski program, najveće globalno okupljanje kreatora politika i donositelja odluka koji omogućuju digitalnu ekonomiju, okupit će ministre, čelnike regulatornih tijela i tijela za zaštitu podataka iz velikog broja država, kako bi s izvršnim direktorima mobilne industrije i višim predstavnicima međunarodnih organizacija razmijenili znanja te raspravljali o prioritetnim političkim i regulatornim pitanjima.

Na MWC-u redovito sudjeluju sve vodeće svjetske kompanije iz mobilne industrije, uključujući Huawei.

"Dok koračamo prema inteligentnom svijetu, digitalna infrastruktura za ljude, domove i industrije suočava se s nizom novih zahtjeva bez presedana. ICT tehnologije poput 5G, clouda i umjetne inteligencije spajaju se brže nego ikad i potiču inovacije", poručuju iz Hauweija najavljujući svoj nastup na ovogodišnjem MWC-u.

Iz Huaweija ističu da žele istražiti ključne mogućnosti koje mogu pomoći kompanijama da zadovolje rastuću potražnju i oslobode više prilika za novi rast.

"Huawei je laserski usredotočen na razvoj pojednostavljene, zelene i inteligentne ICT infrastrukture kako bi pomogao ubrzati digitalnu transformaciju i osnažiti inovacije. Zajedno s operaterima i partnerima širom svijeta, potaknuli smo rastuću i uspješnu industriju 5G", navode iz Huaweija.

Sada već rade na postavljanju temelja za sljedeći korak naprijed, a to je 5.5G.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave