Prijavite se na treći regionalni sajam preduzetništva žena iz Evrope i Centralne Azije!

18.08.2023. 12:15 / Izvor: Akta.ba
EXPO 2023.

Regionalni sajam preduzetništva žena EXPO 2023, u organizaciji UN Women i partnera, okupit će još jednom preduzetnice i poslovne partnere/ice iz Evrope i centralne Azije.

Regionalni sajam preduzetništva žena EXPO 2023, u organizaciji UN Women i partnera, okupit će još jednom preduzetnice i poslovne partnere/ice iz Evrope i centralne Azije. Poziv je otvoren i za preduzetnice iz BiH, koje imaju priliku prijaviti se za učešće u sajmu do 31. augusta. Početak sajma zakazan je za novembar 2023. godine, a održat će se virtuelno, te okupiti preduzetnice iz cijele regije. 

Sajam će ove godine doživjeti svoje treće izdanje, a sastojat će se iz niza lokalnih i regionalnih aktivnosti izgradnje biznisa i umrežavanja, kao i radionica za izgradnju kapaciteta koje omogućavaju preduzećima, investitorima i preduzetnicama u regionu da uče i međusobno se povezuju. Glavni događaj će omogućiti umrežavanje preduzetnica i predstavljanje poslovnih ideja potencijalnim investitorima.

Preduzetnice iz Bosne i Hercegovine učestvovale su i u prethodnim izdanjima ovog Sajma, a mogu se prijaviti i na predstojeće izdanje. Da bi bile kvalificirane za učešće u aktivnostima Sajma, potrebno je da njihov biznis bude u jednoj od sljedećih faza poslovnog razvoja:

•          Minimalni održivi proizvod (MVP)
•          Rana faza (proizvod/usluga spremni i/ili već u prodaji)
•          Faza rasta (ima prihode)

Učešćem na Sajmu preduzetnice će imati priliku da:

  1. Predstave svoj biznis korištenjem izložbenog prostora;
  2. Učestvuju u radionicama vodećih kompanija;
  3. Dobiju podršku od mentora;
  4. Pripreme svoj investicioni prijedlog i dobiju povratne informacije i sugestije za unapređenje;
  5. Povežu se sa drugim preduzetnicama iz 13 država Evrope i centralne Azije;
  6. Učestvuju u Expo Capital Questu – događaju uživo koji će se održati u proljeće 2024. godine u Istanbulu (podložno dodatnoj selekciji).

Za učešće na Sajmu 2023. mogu se prijaviti preduzetnice iz svih sektora privrede. UN Women će, zajedno sa partnerima, uraditi temeljan izbor preduzetnica, i grupisat će ih po sektorima.

Poziv je otvoren do četvrtka, 31.8.2023. godine, a prijave se mogu slati putem prijavnog linka. (Napomena: Dostupan je upitnik na BHS jezicima.)

Više informacija o Sajmu dostupno je na ovom linku.    

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave